ВНИМАНИЕ, ШОФЬОРИ! КРЕСНЕНСКОТО ДЕФИЛЕ ОСТАВА ЗАТВОРЕНО! Светофарна уредба регулира движението

65275-632x358

Мокри и хлъзгави са пътните настилки в Благоевградска област. Трафикът по централните булеварди в града е интензивен. Това съобщи дежурният полицай в Областна дирекция на МВР-Благоевград. Временна светофарна уредба ще бъде монтирана в района на Кресненското дефиле, където вчера сутринта се активизира свлачище и затвори международния път Е-79. Почистването на свляклата се земна маса започна още вчера, но към този час на деня все още не е изцяло отстранена от пътното платно.

Скалната маса падна в участъка преди малкия тунел на влизане в Кресненското дефиле, посока Благоевград – Кулата, за щастие нямаше пострадали. Почистването продължи през целия ден, но пътят не бе отворен. Заради повишената опасност от ново свлачище участъкът ще остане затворен за движение. Почистването на пътя и укрепването на ската ще продължи и през днешния ден. Освен със светофарна уредба, движението в района ще се регулира и от „Пътна полиция”. Водачите преминават през обходен маршрут по стария път, който е паралелен на Е-79.
Навсякъде в областта пътищата са проходими при зимни условия. Непрекъснато се почистват и опесъчават проходите „Предел“ и „Папаз чаир”.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене