Connect with us

Политика

Лот 2 на АМ “Струма” готов до края на октомври 2015 г.

Published

on

main_b (1)

снимки: МРРБ

Министърът на регоналното развитие и благоустройството Лиляна Павлова инспектира цялото трасе на Лот 2 на автомагистрала „Струма“ и се информира от работещите на обекта за ситуацията при изграждането на участъка.

Павлова направи внезапната инспекция на път от Гоце Делчев, където участва в заседание на УС на НСОРБ, към София.

Лот 2 е участъкът от Дупница до Благоевград, който е с дължина около 38 км. Той се изгражда на инженеринг – проектиране и строителство.

Министърката се срещна и разговаря с ръководителите на археологическите обекти, които са по протежението на Лот-а и получи уверение от тях, че до 30 юни ще приключат с проучвателните дейности. В момента, на участъците от магистралата, където има следи от неолитни жилища, строителството е спряно напълно до средата на лятото.

Регионалният министър, съвместно с председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров, огледа на място и всички съоръжения – мостове, подлези, надлези, виадукти, които се изграждат приоритетно в момента.

По трасето на автомагистралата има и два тунела, които са в процес на прокопаване и строителство.

От разговора с ръководителите на строителния обект стана ясно, че срокът за завършване на строителните работи на целия участък е края на месец октомври 2015 г.

АМ „Струма” Лот 2, е участък „Дупница – Благоевград” от км 322+000до км 359+000”. Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд наЕвропейския съюз чрез Оперативна програма „Транспорт“ 2007-2013 г. и националния бюджет.

Изпълнител на договора за проектиране и строителство на Лот 2 е КОНСОРЦИУМ „СТРУМА-ЛОТ 2“, в който участват: „Импреза” АД, Италия, „ГБС Инфраструктурно строителство” АД, България и „Пътстрой – 92” АД,България.

Стойността на договора е 358 722 000 лв. с ДДС. Строителният надзор се осъществява от ДЗЗД „ОБЕДИНЕНИЕ „СТРУМА-ПП“, в което участват „Пътинвестинженеринг” АД и „Пътпроект“ ЕООД – гр. София. Договорът им е за 2 949 843 лв. с ДДС.

 

Новини

“Продължаваме промяната” и ВОЛТ отиват заедно на избори

Published

on

“Продължаваме промяната” и ВОЛТ ще се явят заедно на предсрочния вот на 14 ноември. Кирил Петков и Асен Василев подписват коалиционно споразумение с партията. Това съобщи Настимир Ананиев – основател на ВОЛТ. Новината бе потвърдена и от пресофиса на Петков и Василев.“Самото име е много добро, защото продължава това, заради което започнаха протестите”, заяви Ананиев. От ВОЛТ не са поставяли никакви условия, доволни са от заявката на Петков и Василев, че се търсят почтени хора. “Хората, които искат да работят за България. Мисля, че ние във ВОЛТ имаме много такива хора, които могат да се включат и да помогнат за този проект и се радвам, че можем да работим с хора, които са близки до профила, който е и наш профил”, допълни той.

Continue Reading

ВИДЕО

Костадин Костадинов: Ще се оправим. Все някога. Само си мисля – защо стана това разделение? Защо стана тази омраза? КОЙ заложи тези плътни разделителни линии? КОЙ? И докога? Не се ли уморихме да се мразим? Да се лъжем? Да се „чегъртаме?

Published

on

Умни, красиви, образовани, успели. Почтени. Готини млади хора, млади мъже и жени. Мъже и жени, които с плам в очите обясняват, че влизат в политиката, за да променят България към по-добро. Че досегашните политици са провалени, че е време за промяна, че е време за нови хора. И, че те са „новите хора“.
„Аз се политизирах заради България. Готов съм да оставя успешния си бизнес, успешната си позиция, за да помогна на Българският Народ“! Това чух почти от всеки от тези умни, красиви, образовани и успели млади хора. И сърцето ми заби в учестен ритъм. Ето, казах си, те оставят добрият си живот, за да поемат кормилото на България. Саможертва правят. Искат да променят България! Има надежда!
И друго чух – „Няма ляво, няма дясно. Важно е почтените, честните, умните хора да вземат властта. За да премахнем мутрите от държавата и съдебната система. Защото нас не ни е страх“…
Сигурно си мислите, че говоря за представянето на проекта на Кирил Петков и Асен Василев? Не, драги. Въпросната случка се състоя през есента на 2017г., малко преди парламентарните избори. Състоя се в Дупница, в Дома на техниката. Където прохождащата тогава партия на Христо Иванов се представяше на хората. Бяха Христо и няколко младежи, свързани с Дупница. Беше и Кирил Петков, тогава икономически експерт на ДаБг.

ВИДЕО

Спомням си с умиление за тази среща. И как иначе? Винаги е приятно, когато видиш усмихнати млади хора, готови да се жертват за Родината!
Спомени, спомени…
Когато дадоха думата за въпроси, казах си и аз. Казах му на Христо – Браво, дерзайте. Но защо „хвърляте камъни“ и вдясно? Защо цепите още повече дясното? И без това сме полуразцепени в Реформаторския блок. Дайте да се събираме, да се обединяваме.
Историята после я знаете. Дясното се разцепи на три основни парчета. И остана четири години непредставено в парламента. А Борисов се наложи да търси подкрепа от патриотите. И България зави вляво.
Поговорих лично повече от половин час с Кирил. Колкото да разбера, че е готин, умен и най-вече свръхенергичен човек. И, че нищо не разбира от местно самоуправление и децентрализация. Но не критикувам – не е и нужно. Той гледа нещата глобално, от гледна точка на бизнесмен. А не на дребен местен политик… като мен. За който не ми вярва, гледайте видеото по долу. След 2:40 ч.
Видях го отново след две години – есента на 2019-а. В неговия Център за иновации в Биологичния факултет на СУ. Говорихме близо час. Каза ми, че е напуснал ДаБг. И, че… друг път ще кажа. Разменихме си телефоните и се разделихме.
Днес Кирил е бивш министър. Лидер на ПП ПП. Аз съм същият дребен местен политик. Дясното продължава да го няма. „Няма ляво, няма дясно“…
Ще се оправим. Все някога. Само си мисля – защо стана това разделение? Защо стана тази омраза? КОЙ заложи тези плътни разделителни линии? КОЙ? И докога? Не се ли уморихме да се мразим? Да се лъжем? Да се „чегъртаме?
Защо?
На срещата тогава с Христо беше и един навъсен, строго гледащ млад човек. Единственият навъсен, единственият лошо гледащ. Някой си Любо. Любо го играеше „силният човек“. „Смелият“. Та Любо „подал“ на Христо Иванов една страшна история. История за корупция. За съветници и политици, които искат умишлено да фалират общинската болница. Пример за истинска корупция.
Обаче пример, „изсмукан от пръстите“. История, съшита с бели конци. Но съшита умело, професионално. Именно за да хваща вяра… Лошата новина за Любо бе, че бях там. И оспорих „историята“. Христо усети нещата и дори се извини. Любо обаче се заинати. А Любо бе водач на листата. И размахваше историята през цялата кампания.
Е, после го осъдихме. На две инстанции. И Любо бе изчегъртан от ДаБг. Но обидата, злобата, калта, останаха…
Стана малко дълго. Но няма как. Благодаря на всички, които прочетоха до тук. И дерзайте! Идва Коалиция на Почтените! С Христо, с Кирчо, с МаяМа, с Настимир. С Радев. Да живей!
Любо ли? Той сега е в Правосъдие за всеки.

Continue Reading

ВМРО

Армията трябва да е символ на държавността

Published

on

Словакия се готви да купи военна техника за повече от 2 милиарда евро. Държава в сърцето на Европа, чийто единствен съсед, който не е част от НАТО и ЕС, е Украйна. Тази малка страна от центъра на Европа е готова да инвестира в своята сигурност и не се колебае. Не виждаме дебати от типа „Ама сега за какво са ни тези самолети“ или „Защо ще даваме пари за армията?“. Напротив, работи се за модернизация и подсилване на армията.

В същото време у нас темата за модернизацията на българската армия пропадна. След края на мандата на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов ситуацията с модернизацията и мобилизацията на българската войска замря, изчезна като тема. В началото се опитаха да го атакуват, но без успех, защото в работата си като министър постигна повече от всички други преди него. Като започнем със закупуването на F-16 блок 70 за ВВС, през бронирани машини за Сухопътни войски, и стигнем до сделката за патрулните кораби на немската компания „Люрсен“, които ще се строят в България. Всичко това с идеята за изграждане на една боеспособна българска армия, която да може да се противопоставя на заплахите.

И докато Словакия е обградена от съюзници и приятелски държави, ситуацията около България далеч не е такава. На югоизток имаме един диктатор, който неведнъж предявява териториалните си претенции. Който си позволява да говори за това до къде се простира „турската душа“, съвсем неслучайно съвпадащо с границите на Османската империя. От друга страна, е налице напрежението в Черноморския регион, и един уж замразен конфликт на североизток. И не на последно място, необходимостта от защита на националната граница от прииждащите нелегални имигранти.

Ето защо ние от ВМРО винаги сме настоявали за адекватна и достойна политика спрямо армията. Модернизацията и повишаването на доходите на военнослужещите трябва да продължат така, както беше започнато от Красимир Каракачанов. Необходимо е отново да превърнем армията в символ на държавността. А това ще се случи, когато спрем безумните политически пазарлъци и работим за България!

Continue Reading

БСП

Корнелия Нинова се включи в почистването на язовир “Батак”

Published

on

Природата на България е богатство. Нека го пазим, заяви Нинова

“Грижата за природата е грижа за здравето ни. Чистата вода, въздух, земя и храна са жизненоважни за нас и за поколенията след нас.” Това заяви Корнелия Нинова на язовир Батак, където с група доброволци от БСП и Младежкото обединение на левицата се включиха в почистването му по повод световния ден на почистването.” Природата на България е богатство. Нека го пазим Нека днес всички се включим в доброволческата акция, но грижата ни за природата да не е кампанийна, а постоянна.”, призова Нинова.

 

 

Continue Reading

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2021
ПВСЧПСН
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 

ПОПУЛЯРНИ