Най-старото училище в Неврокопско – 100-годишната ПМГ „Яне Сандански“ отбеляза своя патронен празник

Елитното училище отбеляза повода, макар че кризисните мерки заради COVID-19 попречиха да бъдат осъществени всички инициативи, които бяха планирани и те бяха отложени

Това обаче не попречи на Гимназията да създаде празнична атмосфера с впечатляваща инициатива. В нея колективът на школото – ръководство, учители и ученици показаха, че интернет не може да бъде толкова голяма пречка, за да заразят с добро празнично настроение. Да покажат защо ПМГ „Яне Сандански“ е ПАМЕТ, ДУХ И БЛАГОСЛОВ и е нещо специално за всеки, който дори и за момент се е докоснал до училището и е бил част от него, превръщайки го в незабравима част от живота си.

На импровизираното електронно отбелязване на събитието бяха наградени изявени учители, ученици и всички, допринесли с работата и изявите си за издигане на претижа на авторитетното училище.

Директорът на ПМГ „Яне Сандански“ Елка Божикова приветства всички за празничния повод:

Получени бяха много поздрвителни адреси, сред които и това на кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов, който е и бивш възпитаник на школото. ето какво се кззва в него:

Щастлив и горд съм, че мога да Ви поздравя със 100 годишния юбилей на нашата гимназия – Природоматематическа гимназия „Яне Сандански” гр. Гоце Делчев. Една впечатляваща годишнина, с която могат да се похвалят малко учебни заведения в страната.  

За тези 100 години ПМГ „Яне Сандански” в гр.Гоце Делчев се превърна в нещо много повече от институция. Нашата гимназия е пазител на българската просвета, духовност и традиции, център за образование, култура и възпитание в патриотизъм, едно свещено място, на което се сбъдват мечтите на поколения ученици!

ПМГ „Яне Сандански“ се утвърди през годините като водещо учебно заведение не само в областта, но и в страната. От училищната скамейка през годините тръгнаха редица лекари, юристи, икономисти, творци и много други прекрасни специалисти с различни професии, които разнасят славата на родния ни край не само в България, но и по света!

Уважаема госпожо Божикова,

Скъпи бивши и настоящи учители и ученици,

Бъдете здрави, щастливи и все така мотивирани да пазите родолюбието, традициите и доброто образование, както и досега!

Бъдете все така добри професионалисти и дерзайте смело по пътя на свещеното ви просветителско дело!

Вярвам, че всички усмихнати лица и успешно реализирани Ваши ученици са най-голямата оценка и награда за всеотдайния Ви труд!

Честит юбилей! За още много успешни години!

Още от празничното настроение може да съпреживеете на сайта на Гимназията!

https://pmg-gd-bg.com

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК СТОЛЕТНИЦЕ! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ, КОИТО ПРИЕМАТ ПМГ „ЯНЕ САНДАНСКИ“ КАТО ЧАСТ ОТ СЕБЕ СИ!!!

 

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене