Connect with us

Светско

В Сандански за Свети Валентин? Защо не – срещу „скромните“ 570 лева

Published

on

У дома ми е най-скъпо. Под това мото туроператори, хотелиери и ресторантьори отново решиха да почетат 14 февруари в българските курорти. Наша проверка установи, че спа-Меката Велинград удря по цени за влюбени дори столицата на романтиката Париж за празника.
Свети Валентин в луксозен хотел в курорта с минерални извори за три нощувки излиза близо хилядарка – 964 лева. Ако гостите искат двойна стая с панорама за празника на влюбените, ще получат сметка на стойност 1048 лева. За сравнение, пет дни в столицата на любовта със самолет и посещение на двореца “Версай”, замъците на Лоара и най-романтичния замък “Шенонсо” ще излезе на двойките 925 лева. Парижката оферта примамва и с шопинг на “Шанз-Елизе”, както и посещение в дома на Леонардо да Винчи в средновековния замък “Кло Люсе”.

Въпреки че родните туроператори имат и изгодни за по-тънките джобове оферти, курортите ни удрят в земята цените за празника извън страната и по други краища на страната. Празникът на влюбените в Малта за пет дни излиза едва 455 лева, като в цената са включени круиз и дори посещение до остров Сицилия. За сравнение Свети Валентин в курорта Белчин баня две нощувки в деня на влюбените и виното излизат 476 лева.

В Сандански пък са вдигнали сериозно мизата в сравнение с по-вървежните курорти. Две нощувки, празнична вечеря и масаж за двама излизат 570 лева. За сравнение воаяж до Истанбул за деня на влюбените с две нощувки и закуски струва 119 лева, а тъй като част от почивките се предлагат с ваучери, цените за празнуване в турския мегаполис започват от под стотачка при същите условия.

Хотелиери се опитват да примамят родните влюбени да останат патриоти с отстъпки за масажи, спа-процедури и изискани вечери, но из социалните мрежи хотел стана за смях с оферта, в която влюбените трябва да си легнат в девет часа вечерта.

Заведение в Банско предлага празнична вечеря за гостите си в деня на любовта, като те имат избор на една бутилка вино към вечерята. Тя обаче трябва да е приключила точно в 21 часа.

Вестник ” Топ Преса ”

Таблоид

Отложиха всички дела в съда в Гоце Делчев заради Covid-19

Published

on

Още осем съдилища отложиха откритите заседания заради пандемията от COVID-19, предава 24 часа.

Това са Районен съд – Радомир – до 30 ноември, Районен съд – до 27 ноември, Районен съд- Петрич – до 4 декември, Районен съд – Тервел – до 30 ноември, Районен съд – Каварна – до 4 декември, Районен съд – Харманли до 31 декември, РС-Тутракан – до 30 ноември, Районен съд Габрово – до 4 декември. Заради пандемията вече се отложиха дела в Апелативен съд-Пловдив, Специализирания наказателен съд, Окръжен съд- Благоевград, в районните съдилища в Сандански, Разлог, Гоце Делчев,

Провадия и Велико Търново. Със свое решение съдийската колегия на ВСС даде възможност на председателите да отлагат дела за срок не по-дълъг от 14 дни.

Continue Reading

Таблоид

25% от медиците в МБАЛ – Благоевград са заразени с Covid-19

Published

on

Заразени с коронавирус са повече от 25 процента от медиците на първа линия в областната болница в Благоевград, която работи като Covid лечебно заведение. Много от заразените медици имат усложнения.

Кризата е  повече от сериозна, заяви директорът на болницата, д-р Огнян Митев.

Всички Covid легла в държавната болница са  запълнени, има  и  много чакащи хора с тежки усложнения в Спешното приемно отделение. Най-сериозният проблем с днешна дата е големият брой заболели медици:

„Не знам… Даже не можем да смогнем вече. Имаме много заболял персонал и то така действащ персонал, 60 човека болни. Повече от 25 процента от активните. Правим всичко възможно да можем, но е изключително трудно, почти невъзможно“, каза д-р Митев.

На медицински съвет се обсъжда изключително сериозната ситуация с недостига на кадри.

Според директора на болницата д-р Огнян Митев моментът за затварянето на всички обекти, които не са жизненоважни, не бива да се отлага повече:

„Пълна карантина, както го направиха в Италия. И аз така мисля, че е наложително вече, защото извън контрол е всичко,. Защото това, което се случва с високият ръст на заболели, това, което виждаме в спешно-приемно е пълно, повечето възрастни хора, увредени, в тежко състояние и доста от тях бързо умират“./БНР/

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2020
ПВСЧПСН
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

ПОПУЛЯРНИ

Office Lizenz Kaufen Windows 10 pro lizenz kaufen Office 2019 Lizenz Office 365 lizenz kaufen Windows 10 Home lizenz kaufen Office 2016 lizenz kaufen