Connect with us

Новини

Поредна уникална дейност в Трето ОУ – представяне на електронен сборник и хайку

Published

on

Истинска наслада за сетивата бяха представените днес шеста част от електронния сборник на Трето ОУ „Братя Миладинови“, наречен „Литературата е море от емоции и въображение“ и презентация, съдържаща информация какво е хайку, както и първите хайку творби, написани от ученици от иновативното училище.

Представената шеста част от електронния сборник е озаглавена „В очакване…“ и съдържа различни по жанр авторски творби на ученици от II, V, VI и VII клас. Повечето от учениците са и участници в клуб „Литературни конкурси и фотография“ към училището, а техен ръководител е Александър Халачев – ст. учител по български език и литература.

Разглеждайки „В очакване…“, ще можете да се насладите на прекрасни стихотворения, приказки, писма, обединени под общата тема за предстоящите празнични и ваканционни дни.

Авторски са и илюстрациите към творбите, което прави допълнително впечатление.

Във втората част от мероприятието присъстващите имаха удоволствието да се потопят в света на японската култура и да получат информация какво означава хайку (стихотворна миниатюра от три стиха).

Шестокласничката Станимира Василева, представи пред аудиторията няколко свои творби – хайку, които е написала само преди дни, възхитена от този литературен жанр.

Новата част на сборника, както и презентацията за хайку бе представена пред учениците от V А и V Б клас, а присъстващите гости бяха много учители и ръководството на училището.

Политика

Общински съвет одобри новата структура на общинска администрация, предложена от кмета Илко Стоянов

Published

on

С 32-а гласа „За”, 1 „Против” и 2 „Въздържал се” – Общински съвет Благоевград прие новата структура на Общинска администрация, която бе предложена от кмета Илко Стоянов.

Това стана по време на днешното заседание на местните парламентаристи.

В хода на дебатите възникнаха няколко спорни точки, около новата общинска структура. Тя бяха свързани със закриването на звено „Обществен ред и сигурност”, както и с отпадането от структурата на общинска администрация на длъжността омбудсман.

Continue Reading

Крими

Пиян шофьор предизвика катастрофа в Разлог

Published

on

На 29.07.2021 г. около 15. 40 часа на ул. „Ал. Стамболийски“ в Разлог, правоспособен водач на 34 години от същия град, управлявайки джип „Тойота РАВ 4“, допуска ПТП, удряйки се в насрещно движещ се автомобил „БМВ Х 3“.

При направения тест водачът на лек автомобил „Тойота“ е управлявал МПС след употреба на алкохол.

Техническото средство, с което е проверен, е отчело 1,22 промила.

Continue Reading

Крими

Ужас в Югозапада! Отриха труп на жена в река

Published

on

Oколо 14. 20 часа в 02 РУ Благоевград е получен сигнал от млад мъж от гр. Симитли, който заявил, че в малък вир край село Тросково, общ. Симитли, е забелязал паднало и удавено лице.

Дежурна група от управлението е посетила незабавно местопроизшествието и е установила самоличността на починалата – 74 – годишна жена от гр. Симитли.

По информация на съпруга на починалата жена същата е напуснала дома си рано сутринта същия ден. При направения оглед не са констатирани видими следи от насилие, а случаят е докладван в прокуратурата. Образувано е досъдебно производство по чл. 127, ал.1 от НК.

Continue Reading

Новини

Кирил Петков: Хора с майбаси имат проблем с оставането на Асен Василев

Published

on

“В никакъв случай аз не бих влязъл в правителство, където не оценяват финансовите стратегии”

НАП, преди Асен Василев да влезе във финансите, се беше фокусирал върху малки кафенета, ресторантчета и плод-зеленчук. Сега НАП се е фокусирал върху компаниите с големи обществени поръчки, компаниите с много кеш в сейфовете. Предполагам, че някои от тези компании в момента не искат да видят отново Асен Василев министър на финансите”.

По този начин служебният министър на икономиката Кирил Петков защити колегата си Асен Василев, срещу когото днес изненадващо се появи персонална атака от страна на “Има такъв народ”.

Както е известно, в декларация от името на партията, Тошко Йорданов посочи, че срещу Василев са се водили дела в миналото за кражба на интелектуална собственост.

“В никакъв случай аз не бих влязъл в правителство, където не оценяват финансовите стратегии, финансовата мисъл на финансовия министър, който за мен направи уникален бюджет. За първи път имаме бюджет, в който и на пенсионерите се дадоха пари не се взеха от учителите, не се взеха от здравните работници, взеха се от майбасите”, каза служебният икономически министър, цитиран от БГНЕС.

Така че, според него, може би хората с майбаси имат проблем с неговото оставането в един бъдещ кабинет.

“Нищо лошо срещу колата, но ако сте си я купили на базата това, че сте направили иновативен бизнес и сте правили експорт на дейност – браво. Но ако сте били част от системата, където сте усвоявали едни средства и сега не искате да се види как тези средства няма да отидат при вас и стреляте към финансовия министър, това за мене е много жалко. Трябва всички да следим много внимателно нещата, които се направиха”, каза още Петков.

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

ПОПУЛЯРНИ