Ученик от Гоце Делчев – трети в света на олимпиада по астрономия /ВИДЕО/

Деветокласникът Иван Попов, ученик в ПМГ „Яне Сандански“ в Гоце Делчев, се завърна с триумфален успех от Международна олимпиада за „Най-знаещ млад астроном“. Конкурсът се проведе на 26. октомври, като тази година домакин бе румънския град Патра Немц.

Завръщането му в Гоце Делчев съвпадна с денят на изборите и медиите не разбраха за триумфът на Иван. Днес в гимназията заварихме „звездният“ Иван в добро настроение и с охота подхрани медиите със сензационната новина – неврокопчанин, един от тримата най-знаещ млад астроном в света. В изявлението си пред медиите, изненадващо Иван Попов сподели, че при разговори с приятели темите му не са свързани с астрономията и обикновено  ги ползва само при някоя шега. Той сподели, че този успех е личният му подарък към гимназията в която учи по повод предстоящото честване на 100-годишнината от съществуването й, и личната му благодарност и признание към г-жа Патинова която го е насочила към астрономията.

На нашите зрители и читатели, Топ Преса предлага интервюто, което ученикът Иван Попов със заслужена гордост даде пред медиите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене