Учениците от гоцеделчевската ПМГ „Яне Сандански“ на една вълнуваща среща с художника Николай Маринов

Събитието бе във връзка със 100-годишнината на Гимназията се проведе първата инициатива на преподавателите по български език и литература

Група ученици и техните учители, всички ценители на изкуството, гостуваха в ателието на твореца и интелектуалеца Николай Маринов. То постави началото на поредица от подобни срещи с изтъкнати бивши възпитаници на елитното школо

По темата „Изкуството във време на безвремие“ те обмениха мнения, четоха се вълнуващи стихове, изплуваха картини и образи, открехна се завесата към един свят на красота и вдъхновение. Докоснаха се до един живот, изпълнен със смисъл.
Когато изкуството говори, времето няма значение. Неусетно изминаха минутите, в които се зароди приятелство между бивши и настоящи възпитаници на Природо-математическа гимназия „Яне Сандански“. Освен многобройните картини на гоцеделчевския артист, младите любители на изкуството чуха и негови стихове и части от прозаичните му творби.
В знак на благодарност за топлия прием г-н Маринов получи дар – специално изработен колаж от момичетата и момчетата на ПМГ „Яне Сандански“ с мотиви от негови произведения.

Изтъкнатият неврокопчанин пък покани младите любители на изкуството на нова среща и обяви, че вратите на ателието му са винаги отворени за тях.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене