Connect with us

Таблоид

Тръгна кампания срещу една стара кауза на вестник ГРАДЪТ

Published

on

Хората в село Гърмен се обединиха около каузата да спасят от разрухата и да възстановят старата си църква „Свети Георги“. Възрожденският храм е построен през далечната 1898 година и представлява трикорабна псевдобазилика с камбанария. Някои от иконостасните икони са още от 1836 година – наследство от предходния по-малък храм.

Храмът обаче е затворен през 2003 година, когато за последно там е отслужена литургия на Великден. Причината за това е падналият покрив на светата обител заради дъждовете. „Сега ходим в новата църква „Света Анна”. Но нашата мечта е да възкресим стария храм. Работим доброволно, събираме дарения. Който може, помага. Радостното е, че много хора се отзовават”, твърди Иван Кременлиев от Гърмен.

Кутии за дарения са поставени на различни места в населеното място. В края на миналия месец общинският съвет отпусна 2000 лева за ремонта на 121-годишната църква. Дейността по възстановяването на светата обител се прави с благословията на Неврокопския митрополит Серафим, който преди два дни дошъл на място, за да види как върви работата. Местните хора вярват, че с общи усилия ще успеят да възкресят храма и отново църквата ще бъде действаща, а те ще палят свещи в нея и ще се молят за здраве и благоденствие.

Банкова сметка:
Банка ДСК
IBAN: BG30STSA93000026124366
BIC: STSABGSF
Храм „Свети Георги” – Гърмен – старото село
Длъжни сме да припомним, че преди около три години вестник Градът беше медията, която за първи път публикува снимки и информация по темата. От тогава нищо. Сега обаче сме щастливи, че все пак някой е чул гласа ни или е прочел информацията ни в интернет и се е заел с каузата да спасим рушащата се църква.

Таблоид

Кая избира между Василев и Хаджихристев на финала на „Откраднат живот“

Published

on

Съдбоносен избор очаква сестра Кая Райкова (Неда Спасова) в последните епизоди от настоящия 10-и сезон на „Откраднат живот“.

След като сърцето й я водеше ту към доктор Хаджихристев, ту към доктор Василев през епизодите, преминаващи под надслова „Антитела“, тази седмица тя трябва да реши с кого от тях иска да има връзка.

Доктор Чилингирова пък ще предприеме една от най-смелите стъпки в своя житейски и професионален опит. Нора ще заложи на карта всичко, което притежава, твърдо решена да спаси един човешки живот. В трите оставащи епизода от сезона зрителите ще разберат и дали тя ще успее да се измъкне от пагубните отношения с Фотев.

“Откраднат живот” ще излъчи последния епизод от “Антитела” този четвъртък (3 декември). Противно на спекулациите, че с това ще бъде обявен и край на целия сериал, екипът на продукцията вече е започнал работа и по 11-и сезон. „Нашата работа е да заснемем епизоди, не се ангажирам със срок кога ще бъде излъчено, не сме определили финал. Може да има сезон 11, 12 или 13″, коментира неотдавна Евтим Милошев.

Continue Reading

Таблоид

Дама от Гоце Делчев с инвестиционно предложение за „Изграждане на цех за производство на готови храни“

Published

on

На основание чл. 4, ал. 2 (изм и доп ДВ бр.3/05.01.2018г.) от Наредба за условията и реда за извършване на оценка на въздействието върху околната среда, * Община Гоце Делчев, осигурява обществен достъп до уведомление за инвестиционно предложение за “Изграждане на „Цех за производство на готови храни“ в сграда с идентификатор 17395.135.9.1 по одобрени кадастрална карта и кадастрални регистри на гр. Гоце Делчев, Община Гоце Делчев, обл. Благоевград“ с Възложител: „Мамма Миа 73“ ЕООД.

Управител на дружеството е Мариана Алексова със седалище  на  дружеството ул. Охрид №9 . Инвестиционното предложение е за  изменение на дейности и предвижда да се реализира в сграда в сграда с идентификатор 17395.135.9.1 по одобрени кадастрална карта и кадастрални регистри на гр. Гоце Делчев. Въпросната сграда в имот, представляващ урбанизирана територия с начин на трайно ползване „За друг вид производствен складов обект „ Имонън е с площ 4002 кв.м. а сградата предмет на ивестиционното предложение – 401 кв. м.

Според предложението се предвижда сградата да бъде преустроена в цех за производство на готови храни ,като се обособят  съответните зони за осигуряване на работния цикъл.

С инвестиционното си предложение ,възложителя предвижда да кандидатства за финансиране по Програма за развитие на селските райони 2014-2020 .

Според  инвестиционното  предложение , в цеха ще се произвеждат  ястия от месо със зеленчуци : месо с грах, месо със зрял фасул, кюфтета с доматен сос и др. Всеки ден ще се произвежда един продукт  и ще се консервира по строго регламентирана  технология  за производство на консервирани ястия в буркани от 580 гр. и в картонени  тарелки по  600 гр.

Инвестиционното  предложение е свързано с кандидатстване  по Програма за развитие на селските райони 2014- 2020 г. мярка 3-6.4“Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“ на МИГ –Гоце Делчев-Гърмен- Хаджидимово.

 

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2020
ПВСЧПСН
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

ПОПУЛЯРНИ


Office Lizenz Kaufen Windows 10 pro lizenz kaufen Office 2019 Lizenz Office 365 lizenz kaufen Windows 10 Home lizenz kaufen Office 2016 lizenz kaufen office lisans satın al office 2019 satın al