В Гоце Делчев, ученици от Белгия, Италия и Полша обменят опит в иновативно обучение /ВИДЕО/

В иновативното училище, ПМГ „Яне Сандански“ в Гоце Делчев, днес стартираха дейностите по проект на образователната програма „Еразъм“ на ЕС в който средношколци от България, Белгия, Италия и Полша е продължение на седмица ще споделят иновативни практики от всяка държава участничка в проекта. Проектът дава възможност на учениците, които ще бъдат разпределени в четири отбора, да се потопят в експериментално-изследователска среда и ще имат интересни предизвикателства за научно-изследователни експерименти. В програмата са включени посещения на ферма за щрауси, минерални извори, високопланински заведения от където ще бъдат вземани проби от минералната вода, пера от щрауси и от българското кисело мляко на които учениците ще имат възможност да направят анализ в модерните кабинети на гоцеделчевската гимназия. „Идеята е, учениците да споделят иновативните практики на училищата от страните-участнички в проекта“, каза директорът на иновативното училище ПМГ „Яне Сандански“ в Гоце Делчев, Елка Божикова.

„В Европейския съюз не са важни само междудържавните отношения, бажни са и отношенията между хората, особено между младите хора!“, каза мета на община Гоце Делчев, Владимир Москов.

Продължителността на проекта е две години. Ще бъде създадена обща образователна платформа на която ще бъдат качени всички всички образователни продукти които ще създадат четирите държави така, че те да бъдат използвани в образователната среда на всяка една от тези държави“, съобщи директорът на гоцеделчевската гимназия, Елка Божикова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене