Химнът на ПМГ “Яне Санднски” – гр. Гоце Делчев вдигна на крака европарламента в Страсбург

 Със сърдечни аплодисменти и ставане на крака бе посрещнат химнът на ПМГ „Яне Сандански“ в голямата пленарна зала в Страсбург. Той бе прекрасно изпълнен от ученичката Любка Ангелинина, като тя и дванадесетокласничката Красимира Кръстилова, представиха България, Гоце Делчев и ПМГ „Яне Сандански“ в Европейския парламент .

Двете ученички са част от групата от 24-мата възпитаници на гимназията, които, заедно с директора – Елка Божикова и преподавателите Димка Дерменджиева и Александър Мандажиев, са на посещение в Европейския парламент. Посещението е награда за отличното представяне на гимназистите на регионалното състезание „Евроскола“, организирано от Европейския парламент в България.


Днес в голямата пленарна зала на Страсбург учениците от ПМГ – Борис Ангушев и Мартин Пеев – бяха сред малцината избрани да вземат участие по важни европейски теми, свързани с бъдещето на Европа. Като част от работната програма предстои участието на учениците по отбори в „Евроигра“, след което те ще имат възможността да влязат в заседателните зали по комисии и да преминат реално през работното ежедневие на евродепутатите, като обменят мнения по важни европейски приоритети.
Всички участници в това интересно и полезно пътуване ще получат диплом „Евроскола“.

hronika-bg.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене