Нов успех!!! Две първи места за гоцеделчевската ПМГ „Яне Сандански“

Те бяха завоювани в гр. Благоевград, където се проведе Десетото регионално състезание по информационни технологии

Темата на състезанието е „Scool IT Academy“. В него участваха ученици, разделени в две възрастови групи – от V до VIII клас и от IX до ХІІ клас от училища в региона и страната. Учениците представиха разработените от тях проекти в пет направления – за групата V – VIII клас:  уеб сайт,  мултимедийни приложения и за групата IX – XII клас:  уеб сайт, мултимедийни клипове, компютърни приложения.

Учениците от 10а клас на ПМГ „Яне Сандански“ Иван Духов, Стела Тошанова, Мирослав Пехливанов подготвиха проекти, с които участваха в състезанието в направленията „Компютърни приложения“ и „Мултимедийни клипове“.

Проектът „Linghtbot: CodingHour“ на Иван Духов е отличен от журито с най-голям брой точки сред всички участници в състезанието независимо от направлението. Иван Духов зае първо място в направление „Компютърни приложения“, награден е с предметни награди и получи сертификат от Югозападния университет „Неофит Рилски“ за отлично представяне в Десетото регионално състезание по информационни технологии. С този сертификат ученикът може да участва в класирането за специалностите „Информационни системи и технологии“, „Информатика“ и „Математика“ с оценка Отличен (6).

Учениците Стела Тошанова и Мирослав Пехливанов впечатлиха журито с иновативните технологии, които са използвали в проекта си „Пътешествие на извънземни из неземно красивата България“. Те са най-добрите в направлението „Мултимедийни клипове“ – за тях е първото място, както и предметни награди.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене