Connect with us

ВИДЕО

Благоевград се сбогува с Николай Кимчев!

Published

on

Благоевград се сбогува с големия актьор Николай Кимчев. Той почина в събота, на 65-годишна възраст, след близо месец в кома вследствие на мозъчен кръвоизлив.

Николай Кимчев си отиде от сцената на живота, но остава в сърцата на хилядите свои приятели и почитатели с голямата си душа и талант на артист, певец и душата на всички фестивали в региона.

До последно играеше и беше емблемата на ДТ “Н. Вапцаров” в Благоевград, преди години беше и негов директор. Благоевградчани го помнят със стотиците му роли както на театралната сцена, така и в киното.

 

Advertisement
loading...

ВИДЕО

Здравният министър: Идеята на ваксинацията е над 60% имунизирани български граждани (ВИДЕО)

Published

on

Днес бях неправилно цитиран, аз казах, че COVID пренареди нашите приоритети, приоритет пред държавата са здравеопазването, образованието и спорта, след тях са всички останали.

Не обсъждаме вариант за отваряне на заведенията, нека да няма сърдити, не е място за емоция, място е за разум – в тази война има над 2 милиона загинали в целия свят. Това заяви пред журналисти в Бургас здравният министър проф. Костадин Ангелов, който проведе там извънредна среща с директорите на РЗИ-ата на Бургас, Ямбол и Сливен.

Той сравни започналата у нас ваксинация срещу коронавируса с маратон. „В самото начало сме на дългия маратон – няма значение кой как бяга през първите 100 метра, финалът е ясен: над 60% ваксинирани българи, само тогава ще има ефект от ваксинацията. Идеята е да стигнем максимален брой ваксинирани български граждани – над 60%“, посочи той.

Професорът изтъкна, че към момента пожелалите ваксинация преподаватели са около 30%, като увери, че пропусналите да се ваксинират в съответната фаза, могат да го сторят в следващата. „Процесът е динамичен, имаме достатъчно количества ваксини за всички български граждани, без притеснения, че няма да стигнат“, заяви Костадин Ангелов.

Continue Reading

ВИДЕО

Не спираме да работим! Министър-председателят Бойко Борисов видя резултатите на място в община Банско, гр. Добринище

Published

on

Не спираме да работим! И днес министър-председателят Бойко Борисов видя резултатите на място в община Банско, гр. Добринище. След разговорите ми с него и министъра на образованието Красимир Вълчев се изпълниха много успешни проекти в община Банско.
❗Премиерът Бойко Борисов ми каза днес, че е одобрен и проектът за ремонт на сградата на Професионална гимназия по електроника и енергетика гр.Банско.
✅ Посетихме ОУ „Св. Климент Охридски“ в Добринище. 300 000 лв. бяха инвестирани там в ремонт на двора и сградата. Изгради се модерна европейска спортна площадка. Ремонтиран е и физкултурният салон. Тук учат близо 140 деца, на които със съдействието на местната власт сме осигурили отлични условия за обучение. Преподавателите в училището в Общината са доволни от двойното увеличение на учителските заплати и са мотивирани, защото за децата има модерни условия за обучение!
✅ Отпуснаха се и 190 000 лв. за саниране, подмяна на покрива и средства за преасфалтирането на двора НУ “Отец Паисий”.
✅ За СУ “Неофит Рилски” близо 70 000 лв. за ремонт и обновяване на физкултурният салон и 10 000 лв. за ремонт на парното.
✅ В с.Места за училище “Св.Св. Кирил и Методий” се правителството осигури близо 51 000 лв. за спешен ремонт на покрива и сградата.
❗Инвестициите в образователната инфраструктура са от ключово значение за икономиката на всяко населено място! Защото само с качествено образование, мотивирани преподаватели и европейски училища бъдещите поколения ще развиват общността !

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2021
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПОПУЛЯРНИ

tempobet

Office Lizenz Kaufen Windows 10 pro lizenz kaufen Office 2019 Lizenz Office 365 lizenz kaufen Windows 10 Home lizenz kaufen Office 2016 lizenz kaufen office lisans satın al office 2019 satın al