Асим Адемов награждава будни ученици от Благоевградско! Неврокопско с най-много представители

13 будни младежи от област Благоевград са финалистите от ученическия конкурс „България в Европейския съюз – нашето настояще и бъдеще“, обявен по случай 1 ноември от евродепутата Асим Адемов.

С атрактивни награди- посещение на Европейския парламент в Брюксел и на Народното събрание в София ще бъдат стимулирани тинейджърите за проявеното творчество, знания и креативност.

С най-много призови места се отличиха ученици от Гоце Делчев. Лидер в класирането е НПГ „Димитър Талев“ с трима възпитаници следвани от двама средношколци от ПМГ „Яне Сандански“.

Елитната Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“ гр. Благоевград също извоюва водеща позиция и двама от възпитаниците на училището също заеха достойно място на почетната стълбица. Очаквано, по двама ученици от ЗПГ „Климент Тимирязев“ гр. Сандански и ПГ „Пейо Яворо“ гр. Петрич представиха достойно училищата си.

С по един представител сред финалитите се отличиха СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Якоруда СУ „Свети Климент Охридски“ с. Слащен, общ. Сатовча.

Тричленното жури в състав: проф.д-р Антони Стоилов – заместник – ректор „Образователни дейности“ в Югозападен университет „Неофит Рилски“, Благоевград, д-р Росинка Проданова – продуцент в БНР- Радио Благоевград и Юлиана Христова – старши експерт по Български език и литература в РУО – Благоевград оцени получените 36 творби и се удиви от позитивната нагласа сред младите хора за мястото на България като пълноправен член на Европейския съюз. Ученици от територията на всички 14 общини в област Благоевград взеха участие в надпреварата и показаха завидни знания и умения по темата.

Имената на победителите могат да бъдат намерени на Фейсбук страницата на г-н Асим Адемов, а награждаването им ще бъде в тържествена обстановка и в присъствието на официални лица в гр. Благоевград през месец февруари 2018 г.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене