Чисто ново возило за над 1 милион лева ще вози новия президент Румен Радев

Това се налага, след като поръчка за 2,4 милиона лева за два автомобила са пуснали от Националната служба за охрана, като най-вероятно единият от новите автомобили ще вози новоизбрания президент Румен Радев. До подаване на оферта за возилата е допуснат дистрибуторът на „Мерцедес“ у нас „Балкан Стар“, съобщава „България Днес“

Поръчката е пусната за два леки, но бронирани автомобила от висок клас – лимузини. Общата прогнозна стойност без ДДС е точно 2 милиона лева. Колите трябва да са с каросерия с дължина 5,2 метра, да са с четири врати, максималната скорост да е над 180 км/ч, а возилата трябва да ускоряват от 0 до 100 кч/ч за по-малко от осем секунди. В поръчката дори е уточнен цветът им – черен металик.
Колите ще трябва да харчат по-малко от 18 литра за сто километра пробег. Автомобилите ще трябва да имат системи за защита – предни и странични въздушни възглавници, ще се заключват автоматично веднага след потегляне и огледала против заслепяване, а воланът ще може да се управлява през аудиоуредба.
В купетата ще има царски лукс. Задното стъкло ще се отоплява, предвидена е мултимедийна система с цветен дисплей и стандартна за модела аудиоуредба, както и специална светлина за четене. Ще има опция за включването на телевизор и видеоплеър, разговорна уредба, телефон, климатизирани седалки с вентилация и отопление. Пътуващите в колите политици ще разчитат на тонирани стъкла, но въпреки това ще имат специални електрически щори на задното стъкло.
Двете коли трябва да пристигнат в гаража на НСО до 31 декември т.г. Те задължително трябва да са произведени през 2016 г.

Проверка показа още, че в сайта на „Балкан Стар“ присъства само един модел кола, отговарящ на тези характеристики – най-новата Е-класа. Базовите модели за лимузината се харчат за България на цени между 86 369 лв. с ДДС и 105 380 лв. с ДДС.

No visits yet

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене