Чистят улиците от струпани дърва и строителни материали в Сатовча

Кметът на Сатовча Арбен Мименов издаде заповед за почистване на уличните платна и тротоарите в населените места от дърва за огрев, сушилни и неизползваеми в момента строителни материали. Местните хора трябва да приберат всичко, което е тяхна собственост, за да не се задръства движението.

Всичко това се прави във връзка с предстоящия зимен сезон и зимното поддържане на пътищата и улиците в общината. На нарушителите ще бъдат налагани глоби от 50 до 100 лева, а за повторно нарушение – от 100 до 250 лева.

Необходимо е да се премахне и всякаква техника, затрудняваща движението, да се освободят завзети неправомерно тротоарни площи с различно предназначение, които реално застрашават здравето и живота на хората.

Чрез издадената заповед кметовете на населени места носят отговорност за добрата организация и безпроблемно снегопочистване и опесъчаване през зимния период, както и за възникнал инцидент при ПТП, вследствие на неизпълнението на заповедта. Цялостният контрол по изпълнението на заповедта е възложен на Началник участък „Полиция” Сатовча и Елхан Кълков – заместник-кмет на община Сатовча. Управниците по места трябва със своя заповед и предупредителни писма да уведомят собствениците на материали, затрудняващи движението на пешеходци по тротоарите и техниката за зимно поддържане.

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене