Оставиха в ареста един от арестуваните с наркотици в Гоце Делчев, другите четирима го уличили като дилър пред разследващите

29-г. Асен Георгиев остана зад решетките

Само един от петиматата младежи от Гоце Делчев, които бяха арестувани с наркотици при полицейска операция, остава зад решетките. Това е 29-годишният Асен Георгиев, който вчера бе задържан под стража от окръжния съдия Атанас Маскръчки при разглеждане на мярката му за неотклонение. Такова беше искането и на прокурор Милева, която заяви, че при полицейската акция са открити наркотици, които са реагирали на канабис, както и електронна везна и мелачка. Затова, че Асен Георгиев е употребявал и разпространявал наркотици, са свидетелствали другите четирима, с които е задържан, както и полицейските служители Куртишев, Митев и Пирнарев. Адвокат Пелтекова контрира, че другите четирима хвърлили вината върху Асен Георгиев в опит да се изкарат „чисти като момини сълзи“, тъй като част от тях били осъждани, а при полицейската акция у всички са открити наркотици. Защитата съзря противоречия в свидетелските показания на Костадин Манолев, който пред разследващия полицаи казва, че си е купил наркотик за 10 лв. от Асен след договорка по телефона, а пред дежурния съдия твърди, че се срещнали случайно навън, пили кафе и Асен му дал 1 доза. Адвокатката заяви, че при полицейската операция в дома на Асен наркотици не са открити. Той е с чисто съдебно минало, няма никакви криминални регистрации, а това, че е млад, безработен и неженен, не може да се счита за някакъв минус, тъй като живеел с майка си и бил нейна опора. Пресилено било и твърдението, че дружал с лица от кримиконтингента. Прокурор Милева репликира, че четиримата свидетели също не били осъждани.

В правото си на лична защита Асен Георгиев заяви, че иска да бъде пуснат на свобода. Съдия Атанас Маскръчки обаче прецени, че макар и в начален етап от разследването, е налице обоснованото предположение, че е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем, и го остави в ареста.

При акция на 23 ноември в Гоце Делчев полицаи от сектор „Противодействие на тежката престъпност” спират лек автомобил, в който пътували 29-годишният Асен Георгиев, 20- годишният Димитър Игнатов, 22-годишният Атанас Попов и 29-годишният Костадин Манолев. При извършеното претърсване на петимата са открити наркотици – 4 пликчета със суха зелена маса с тегло 29 грама, която при полевия наркотест реагирала положително на марихуана, 2 плика с 6, 6 грама бяло вещество, 1 плик с бучка твърдо бяло вещество от 17,5 грама, които са дали положителна реакция на амфетамин, както и плик с 18 броя розови хапчета с общо тегло 6,24 грама.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене