25 март е Ден на жената Благоевградчанка

DSC_0812

Днес Благоевград празнува Ден на Жената благоевградчанка. На този ден в зала „22 септември“ от 18 часа ще бъде връчена и наградата за „Жена на годината“ в Благоевград. За наградата са номинирани 10 жени от общо 62 кандидатури.Конкурсът се провежда за 11-и път и е организиран от женското благотворително дружество „Македония“.
Сред номинираните тази година са архитект Анелия Параскова – за безвъзмездна обществено полезна дейност в полза на изграждане на над 10 църкви и параклиса в община Благоевград. Вергиния Кулева е счетоводител с 30-годишен стаж в община Благоевград, отдадена на работа и човечност в отношенията си с хората.
Претендентка за отличието е и Кети Тренчева – дългогодишен водещ в Радио Благоевград – освен за висок професионализъм е номинирана за активна работа в полза на гражданите и обществото.
В списъка фигурира и Магделена Рахова – секретар на Общинския съвет по наркотични вещества за активната й работа с Младежкия съвет по наркотични вещества.
Мариета Димитрова е репортер в телевизия „Дартс“, за проява на висок професионализъм и оказване на огромна човешка подкрепа и обществена ангажираност при разрешаване на кризисна ситуация с група благоевградчанки.
Мирела Кючукова е ръководител на Православния център към Неврокопска Света митрополия. Благодарение на силната си вяра и огромната обич към хората, се включва активно в благотворителни и обществено значими каузи.
За приза „Жена на годината в Благоевград“ е номинирана и Оксана Данаилова – активна общественичка, ангажирана с благотворителни акции и безвъзмездна работа с деца.
Списъка с 10-те номинирани допълват Светла Борисова – учител във Второ ОУ „Димитър Благоев“ Благоевград, за артистичен, емоционален и оригинален подход към образованието и възпитанието на децата, както и Теменужка Павлова – управител на благоевградска фирма „КВТ Констракшън”, дългогодишна благотворителка към „Дом за нашите деца”.

 Ина Кокова

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене