Джерман на бунт заради сметище! Общинарите от Дупница са в странен цикъл – дълго спане и кратко събуждане

Дупнишкото село Джерман готви бунт заради строеж на сметище непосредствено до населеното място. Хората са готови на масови протести и дори затваряне на магистрала за Кулата, която минава точно покрай селото.

„Едни момчета от община Дупница просто са си харесали един терен, който искат да превърнат в сметище. Всички експерти казват, че няма по-неподходящ терен за тази цел, но разбира се, от екоминистерството ще ги натиснат да подпишат документите”, обясняват жители на Джерман.

Всъщност, проблемът датира още от 2012 г., когато се заговорило за изграждане на сметището, но и тогава хората скочили срещу тази идея и стартът бил замразен.

„Общинарите в Дупница имат странен цикъл – дълго спане и кратко събуждане. Сега след 4 години явно пак им е дошъл цикълът, събудили са се и са решили, че до Джерман трябва да има сметище. Но това няма да стане!”, категорични са местните жители.

Довечера те се събират на общоселско събрание, на което ще се реши дали ще бъде блокирана магистрала или ще се предадат и ще „клекнат“ пред мераците на общината за сметище. На събранието са поканени и всички съветници от Община Дупница.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене