Днес връчват наградите в конкурса „Национален парк „Рила“ – познат и непознат“

Дирекция „Национален парк Рила” организира празник под мотото „Национален парк „Рила“ – познат и непознат“. Събитието ще  се състои на днес, 25 ноември от 12:00 часа в Младежки дом в Благоевград.

На официалната церемония Дирекцията на парка и партньорите от РУО–Благоевград, ЦПЛР и община Благоевград ще връчат дипломи и предметни награди на победителите в Третия Национален ученически конкурс „Национален парк „Рила” – познат и непознат.  Наградите се за ученически рисунки в две категории – 1-4 клас и 5-8 клас, за разказ (5-8 клас), за есе (9-12 клас) и за фотография (1-12 клас). Гостите на празника ще имат възможност да разгледат и  изложба от ученическите рисунки и фотографии.

Тази година в конкурса участваха 221 ученици от 1-ви до 12-и клас от цялата страна.  Компетентно жури трябва да определи най-добрите творби от постъпилите общо 133 рисунки, 40 разкази и есета и 59 фотографии.

През последните две  години конкурсът „Национален парк „Рила“ – познат и непознат“ е национален, поради големия интерес към темата на децата и техните ръководители от цялата страната. От тази учебна година конкурсът  е включен в Националния календар за извънучилищни дейности на Министерството на образованието и науката.

Основните цели на конкурса са да обогати екологичното образование и активизира творческото мислене на учениците чрез разработването и представянето на оригинални екологични идеи. Да се засили интересът на младите хора към екологията и опазването на околната среда чрез използване на художествените средства и компютърните технологии. Да съдейства за формирането на активно гражданско поведение и чувство за отговорност за опазване на природата и биоразнообразието на територията на парка, както и да се популяризира уникалното природно богатство на българската природа в Национален парк „Рила”.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене