Румен Овчаров: Виновниците за АЕЦ „Белене“ са тези, които спряха проекта !!!

„Щетите за България по проекта „Белене” настъпват след спирането му”, заяви бившият енергиен министър Румен Овчаров, който беше обвинен за безстопанственост в размер на 193 млн. евро по делото „Белене”

Той изрази мнението си, че виновниците са тези, които са спрели проекта. Овчаров допълни, че щетите не идват от това, че три правителства са работили по него или от това, че няколко министри са изпълнявали постановления за реализацията му. Най-важният въпрос за бившия министър е кога прокуратурата ще разследва кой и защо е спрял проекта. На въпрос на водещата на „Лице в лице“ на bTV Цветанка Ризова дали го е страх от повдигнатото обвинение, Овчаров репликира: „Имам ли вид на уплашен?”

„Проблемът на българската прокуратура не е, че е зависима. Проблемът е, че е прекалено зависима от политическата конюнктура”, отбеляза той. Попитан дали е възможна коалиция между ГЕРБ и БСП, Овчаров категорично отхвърли такъв вариант. Според него има достатъчно политически сили, с които е възможна коалиция, а и „социалистическата партия в момента има достатъчно силен импулс“. За него правителство е възможно, както без ГЕРБ, така и без ДПС. Според Румен Овчаров ГЕРБ „все още не знае какво точно се случва” и то от много време. „Ще получиш това, което искаш, за да разбереш, че не го искаш”, заяви Румен Овчаров по повод поведението на Борисов и партията му. „Той не разбира, че нещата не стоят както преди.”

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене