Важно за студентите! В Югозападния университет „Неофит Рилски“ стартира приемът на документи за европейски стипендии

От 28 ноември 2016 г. започва кандидатстването за стипендии за зимен семестър на учебната 2016/2017 г. по проект „Студентски стипендии – фаза 1”.

Студентите могат да подават формуляри за кандидатстване чрез интернет страницата на проекта – https://eurostipendii.mon.bg до 15 януари 2017 г. Формулярите и съпътстващите ги документи на хартиен носител студентите следва да подадат в Югозападния университет до 18 януари 2017 г. Класирането ще бъде обявено на 8 февруари 2017 г.

За „стипендия за успех“ могат да кандидатстват само студенти, обучаващи се по специалности от приоритетните професионални направления /Постановление № 64 на Министерския съвет от 25 март 2016 г./, които са положили успешно всички изпити по учебен план. Кандидатите за стипендия за успех подават попълнен онлайн формуляр и уверение, заверено от учебен отдел, със среден успех от предходните два семестъра не по-нисък от добър 4.00. През зимния семестър на учебната 2016/2017 г. не могат да кандидатстват за стипендия за успех всички първокурсници в бакалавърска и магистърска степен и студентите от неприоритетните професионални направления.

За „стипендия за специални постижения“ могат да кандидатстват студенти, обучаващи се по специалности от всички професионални направления, които имат разработки или са участвали в дейности в областта на науката, инженерно-техническите дейности, педагогическите науки, иновациите и предприемачеството, изкуството, културата и спорта, които са положили успешно всички изпити по учебен план и средният им успех от предходния семестър е не по-нисък от добър 4.00.

Кандидатстващите за специални стипендии подават формуляр, уверение за успех от предходния един семестър не по-нисък от добър 4.00, служебна бележка, издадена от ЮЗУ „Неофит Рилски”, удостоверяваща участието им в научни, изследователски или практически разработки или в художествено-творчески дейности, придружена с реализирания проект (копие от самата разработка, статия, публикация, доклад, презентация, снимки и предмети), удостоверяващ постигнатите специални постижения в науката, инженерно-техническите дейности, педагогическите науки, иновациите и предприемачеството, изкуството, културата и спорта. Студент може да получи до три специални стипендии, ако има съответния брой участия в научни, изследователски или практически разработки или в художествено-творчески дейности в областта, в която се обучава.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене