Ученици от ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“ – Благоевград с куп отборни и индивидуални отличия в националното състезание BEST

Ученици от ЕГ „Акад. Людмил Стоянов” Благоевград спечелиха многобройни отборни и индивидуални отличия в националното състезание BEST (Bulgarian Speech and Debate Tournament- Български турнири по Реч и Дебати).

BEST e организация подкрепяна от Fulbright program, съвместно партньорство мужду САЩ и България. Целта й е е да окуражи учениците в цялата страна да говорят свободно на английски език, да бъдат по-креативни, да работят в екип и са придобият още много други умения.

Този уикенд във Враца се проведе първото състезание за годината, като в него взеха участие 179 ученици, включени в 14 отбора от 11 града.

Благоевградската елитна Езикова гимназия бе представена от 30 ученици, които показаха завидни умения и знания и грабнаха много награди.

За някои от тях това бе първо състезание, докато други се състезават вече с години. Участници имаше както от английските, така и от немските и френските паралелки на училището. Състезателите бяха от осми до дванадесети клас. Заедно успяха да спечелят наградата за голям отбор с най-много постижения. За малък отбор с най-много постижения наградата взе Перник.

Участниците можеха да се включат в категориите: Разиграване на Драматично Дуо,  Рецитиране на Поезия, Проза, Лично Ораторство и Дебати.

Ето и индивидуалните награди, които завоюваха възпитаниците на ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“:

Христина Цонкова – 1-во място за Поезия-начинаещи;

Антония Русалиева – 2-ро място за Поезия-начинаещи;

Марио Матеев – 1-во място за Поезия;

Мерелин Лесовска – 2-ро място за Поезия;

Ралица Манолова – 4-то място за Поезия;

Михаела Кафеджийска – 5-то място за Поезия;

Маргарита Златанова – 6-то място за Поезия;

Андреа Кирлиева – 1-во място за Проза-начинаещи;

Марио Матеев – 2-ро място за Проза;

Антония Русалиева и Александрина Андонова – 1-во място за Дуо-начинаещи;

Никола Марценков и Христина Цонкова – 2-ро място за Дуо-начинаещи;

Мария Божинова и Емелина Чукарска – 3-то място Дуа-начинаещи.

Участниците са повече от доволни от състезанието, те за пореден път доказаха, че са най-добрите и с нетърпение очакват следващите състезания на BEST.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене