С питка и мед посрещнаха шеф Звездев в 11 ОУ „Христо Ботев“ – Благоевград в Деня на християнското семейство

Благотворителен базар организираха в 11 ОУ „Христо Ботев“ – Благоевград в Деня на християнското семейство.

На дълги маси в училищния стол възпитаници на училището подредиха най-различни кулинарни изкушения, приготвени с помощта на родителите им.

Скъп гост на празничния 21 ноември бе топ готвачът Иван Звездев, когото момичета, пременени в народни носии, посрещнаха с питка с надпис „Добре дошъл“ и мед.

Традиционни български ястия, баници, питки, кексове и още куп вкусотии впечатлиха известния кулинар, който определено се затрудни да отличи най-добрите сред тях.

В крайна сметка шеф Звездев определи гозбите, които спечелиха първо, второ, трето и четвърто място.

Най-много овации събра кулинарният шедьовър на четвъртокласник от училището, който се представи със „сладка къщичка“ и заслужено бе класиран на първото място.

Всички участници в благотворителната кулинарна изложба – ученици от 1 до 7 клас, бяха наградени с грамоти.

Събитието бе уважено от експерти на инспектората по образование, общински служители и местни бизнесмени, които с охота прегърнаха каузата на учители, ученици и родители. На тържеството присъстваха и живеещи в квартал  „Еленово“.

Средствата от благотворителния базар ще бъдат дарени на болно дете.

С благородната си инициатива по случай 21 ноември – Ден на християнското семейство, учениците и учителите в 11 ОУ „Христо Ботев“ заедно с директора Марияна Митова доказаха, че също са едно голямо и сплотено семейство.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене