Ученици от Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Гоце Делчев стоплиха сърцата на десетки възрастни хора в Деня на християнското семейство

Учениците от четвърта група за целодневно обучение на учителя Илия Динев при Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, съвместно с община Гоце Делчев, за поредна година организираха невероятно тържество по случай Деня на християнското семейство в залата на читалище „Просвета“ в града.

По този повод с театрална сценка и много стихове учениците и организаторката от Дома на културата Иванка Джибова отбелязаха прекрасния празник.

Със специално подготвените за Деня на християнското семейство сценка и стихове децата показаха, че наистина човек е най-истински щастлив в своето семейство.

Малките артисти показаха още, че семейството остава храмът, който обединява хората, кара ги да чувстват смисъл в живота и удържа изпитанията на времето, продължавайки рода.

Родители и възрастни хора от Дома в Гоце Делчев с голям интерес наблюдаваха тържеството и си тръгнаха с вяра и стоплени сърца от това, което им показаха визпитаниците на учителя Илия Динев на хубавия християнски празник Въведение Богородично.

Гости на тържеството бяха и ученици от Второ ОУ „Гоце Делчев“.

В края на празника поздрави и добри пожелания към всички присъстващи отправи Иванка Джибова, която е един от ревностните пазители на традициите и поверията за всички празници, завещани ни от поколенията.

Всички гости и участници Иванка Джибова почерпи със специално направената за случая от нея постна питка, която приляга и на християнски празник заради започналите преди дни пости преди Коледа.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене