В деня на християнското семейство: Лидия и Симеон Лютови от Петрич след 50 години брак разкриха рецептата за щастлив семеен живот!


Двамата все още са влюбени и неразделни

Семейството на Лидия и Симеон Лютови от град Петрич тази година чества златната си сватба, само след броени дни, те ще отпразнуват – 50 години щастлив семеен живот, минал през много изпитания и перипетии.

В деня на християнското семейство решихме да ви срещнем с тях и покажем, че въпреки годините все още любовта им е жива.

Любовта на Лидия и Симеон започва от ученическата скамейка. Запознават се още като ученици в 11 клас, и е любов от пръв поглед. Изпепеляваща и страстна. След няколко месеца сключват брак и от тогава са неразделни до сега, 50 години по-късно.

Дядо Симо ни сподели, че за него годините са „литнали“ като един миг. „Все едно вчера се оженихме. Ама така минава живота все в работа, задължение и проблеми. И ние като всяко едно семейство сме имали много проблеми, но добре, че бабата ми е търпелива. (подсмихват се и двамата с уважение един към друг). Ако беше като днешната младеж до сега да си беше тръгнала. Ние сме от по- старото поколение, което много държи на традициите. Не ги разбирам сега тия новости, решават да живеят заедно без брак. При първата пречка, скарват се и кой от къде е. Моята рецепта за щастлив семеен живот е много търпение, компромиси и разбирателство между младите. И ние сме били млади знаем какво е, но в името на семейството трябва да се и уважават.“ – каза дядо Симо Лютов.

Тази година те ще празнуват с още 47 двойки от Община Петрич златната си сватба. Ние връчихме поканата на семейство за участие в тържеството, което ще се състои на 18 декември в местен ресторант. От „Обредни дейности“ са поканили и 143 семейни двойки, които тази година ще празнуват сребърна сватба.

На семейство Лютови пожелаваме още дълги години щастлив семеен живот. и ги поздравяваме с песента „Неразделни“. Бъдете неразделни и вечно влюбени. Честита годишнина.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене