Как звездата на поп-фолка Мартин Стоицов се превърна в Марти-брокера?

1Този хубавец е Мартин Стоицов. Появи се на музикалната сцена в средата на ’90-те години и беше най-младия поп-фолк изпълнител в Югозапада. Единствената му конкуренция по онова време беше Георги Иванов. Марти е един от последните изпълнители бил на една сцена с изпълнителката на “Две Очи Разплакани” Румяна. Само няколко дни след общият им концерт на 30 юли 1999 г., близо до Сливенското село Блатец, певицата загива при тежка автомобилна катастрофа. Мартин отдавна не се занимава с музика, новото му занимание е продажба на недвижими имоти. След като ви го показахме в рубриката ни „Градски Легенди“ на страница 25, получихме много писма със запитването къде е Мартин? Какво се случва с него? С какво се занимава в момента?

Срещам се с Мартин Стоицов, за да даде отговор на всички тези въпроси, зададени  от читателите на Топ Преса.

Г-н Стоицов, ще бъде глупаво да се правим, че не се познаваме, тъй като едва ли има благоевградчанин над 30 години, които да не ни познава. Хората знаят, че сме правили общи концерти, за които ще стане дума по късно. Има за какво да си говорим, имаме и списък с въпроси, така че да не губим време и да започнем по ред.

Първо да припомним кой е Мартин Стоицов?

– Преди да започна искам да кажа колко много се радвам, че най-после и аз ще бъда интервюиран от Топ Преса. Станахте малко като „Шоуто На Слави“… Човек трябва да търси връзки, за да го покажете във вестника 😉

Какво да кажа за себе си? Роден съм на трети юли 1979 год. в Благоевград. Отраснал съм и живея в кв. „Струмско“. Завършил съм VI училище „Иван Вазов“. Но сега повече време прекарвам в къщата си в с. Дъбрава. Страхотно село, само на няколко км. над Благоевград. Кмета на Дъбрава е страхотен човек, млад с много амбиции и това което направи за селото няма да бъде забравено от жителите. Да не забравяме и „The Brava Fest“, фестивалът, заради който цяла България разбра къде се намира Дъбрава.

Кога започна да се занимаваш професионално с музика?

– 1996 год. направих първите си професионални записи. Аз съм откритие на Благой Ранков – Баджо. Известния композитор, който беше част от оркестъра на Мая Нешкова. За съжаление сега е в  Дом за възрастни с физически увреждания „Св.Пантелеймон“ в  с. Долно Драглище. Искам да му благодаря за всичко, което е направил за мен. Та през 1996 година, се качвахме заедно в един асансьор, той носеше един огромен синтезатор, аз му помогнах, като задържах вратата и се заговорихме. Аз го питах, колко струва, къде ги продават… И той ми каза, че ако имам желание да се уча той може да ми помага. Така почнах и да пея, и тогава записах и първите си песни.  Баджо, правеше песни за „Пирин Фолк“, направи и на мен, но тогава баща ми почина и аз нямах никакво желание да участвам. А помниш ли, че по онова време, ти вече беше в класациите и като се запознахме, младите в Благоевград ни гледаха много странно… Чудеха се как може рапър и чалгар да са приятели :))

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Bayraktarski

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене