Без търг изпадналият във финансов колапс благоевградски театър отдаде под наем за 400 лв. гараж в квартал „Грамада”

Изпадналият във финансов колапс драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград предостави за ползване един от гаражите си, без да проведе задължителна тръжна процедура, сигнализираха в „Струма“ читатели. Имотът се намира в квартал „Грамада“, до бившата фабрика „Народна мебел“. Според запознати гаражът е даден за 400 лв. месечно.
„За никого не е тайна, че театърът е във финансова криза. Въпреки това преди 3-4 месеца те дадоха под наем един от гаражите ей така. Редно ли е това да се случва, при положение че благоевградчани милеем за театъра, помагаме той да не фалира, а в същото време ръководството прави неизгодни сделки?! Сигурни сме, че ако имаше търг, цената на обекта щеше драстично да се покачи и въпросната държавна институция можеше да прибира по 700-800 лв. месечно“, разкриха благоевградчани.
Репортер на „Струма“ се свърза със зам. директора на театъра Валери Миленков, който разясни, че гаражите са общо 4, като в момента се ползвал само единият.
„Да, наистина, ние сме длъжни да проведем тръжна процедура за отдаване под наем, но моля ви да проявите разбиране. Ние предоставихме гаража за временно ползване, просто хората нямаше къде да отидат и им влязохме в положение. Имаме уговорка да освободят помещението до края на месеца, но аз ще настоявам това да стане още на 25 ноември“, коментира В. Миленков.
Припомняме, че ДТ „Никола Вапцаров“ е в сериозна финансова криза. Така например през септември 2015 г. институцията имаше задължение от близо 1 млн. лв., а заради липса на пари за една година бяха съкратени 15 души.
Светлина в тунела за постъпление на допълнителни приходи тогава ръководството на театъра видя именно в отдаването на помещения под наем.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене