ОФК „Пирин” ще плати глоба от 10 000 лв. заради скандала собщинския съветник Кирил Ваклинов

ОФК „Пирин” ще плати глобата от 10 000 лв., наложена от БФС заради скандала между общинския съветник Кирил Ваклинов и униформен полицай.

Дисциплинарната комисия на БФС наложи санкцията, след като Ваклинов удари полицай по време на футболна среща между Пирин и Ботев-Пловдив на стадион „Христо Ботев“.

От общината се зарекоха, че санкцията няма да бъде заплатена нито от бюджета на общината, нито от спонсорството на футболния клуб. На сесия кметът Атанас Камбитов призова общинските съветници да вземат решение кой ще заплати глобата. Според някои това трябваше да направи виновникът за инцидента Кирил Ваклинов.

„Глобата е наложена на нашия клуб и ние ще я платим, след като БФС отхвърли жалбата ни. Никой не е дошъл да ни даде въпросните 10 000 лева, така че парите ще ги плати клубът”, призна изпълнителният директор на „Пирин” Венко Попов.

 „Казусът за мен е ясен. Глобата е наложена на клуба и клубът трябва да я плати. Няма да я плати ЦСКА, нито „Левски”. Аз си нося отговорността като гражданин. Но нямам вина за инцидента. Вината е на хората, които организират футболната среща и нейната охрана – ръководството на клуба в лицето на изпълнителния директор Венка Попов и полицията. Те са отговорни за сигурността на трибуните и за невзетите мерки това да се случи”, коментира преди време Кирил Ваклинов.

Според местния парламентарист един от униформените полицаи се насочил към 12-годишния син на негов приятел и започнал да го дърпа и да се държи грубо. „Потърсих му обяснение с думите: „Остави детето, не се занимавай с глупости”. Тогава един от полицаите ме блъсна в гръб и паднах между седалките. Обърнах се да видя кой е и получих нова подсечка, след което ме изведоха с извити ръце от стадиона, още имам синини”, твърди Кирил Ваклинов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене