Треньорът на „Германея“ хвали гард от НСО изгонил негов играч в Хаджидимово

места хаджидимово

С 10 души „Германея“ удържа крехкото 1:0 срещу „Места“ в Хаджидимово, с което сложи край на черна­та серия без победа от 10 ноември м.г., когато за пос­ледно взе пълния актив от точки срещу абсолютния аутсайдер „Септември“ /Сф/ . В подобна ситуация се на­мираха и домакините, които не познаваха вкуса на пъл­ния успех от 17 ноември, но бяха принудени да изчакат поне до края на настоящата седмица. Наставникът на по­бедителите Борис Кръстев писа отлична оценка на ре­фера Димитър Буров, въпре­ки че за нула време вдигна два жълти картона на Кристиян Филипов и го въдвори на трибуните. Изгоненият влезе на смяна четвърт час преди края, а се озова отно­во в съблекалнята само след 4 минути престой на терена с две бързи нарушения. Ар­битърът, който по професия е гард в Националната служ­ба за охрана, изравни чис­лено статуквото с червен картон и за Димитър Чолев от домакините за удар с ла­кът срещу Роби Атанасов, но секунди след това наду свирката за последно. Главният съдия беше почти безупре­чен. Респектира играчите и държеше мача под контрол от самото начало, не се подаде нито за момент на вну­шенията от лагера на хаджидимовци, за разлика от някои неадекватни отсъждания на асистентите си, ко­ментира Б. Кръстев. Основ­но претенциите на гостите към лайнсмените визираха отмененото попадение зара­ди спорна засада преди по­чивката. На този стадион винаги се играе трудно, но момчетата проявиха харак­тер. Най-после се отпуших­ме и дано така да продължим и занапред, за­щото авансът ни от дъното не е голям, допъл­ни предводи­телят на курор­тистите. По­бедния гол вка­ра преди изти­чането на една минута от из­лизането от съблекалнята Димитър Чечев след безум­но неразбирателство между Илия Тафров и Георги Коджебашев. Хората на Илиян Синадинов така и не можаха да излязат от шока, въпреки появата в игра на треньора Марио Метушев в заключи­телните 30 минути. Най-чис­тите ситуации за изравнява­не пропиля Димитър Парасков и потъването на „Места“ към дъното продължи с пъл­на сила, като не се вижда из­ход от тоталната криза, в която е изпаднал отборът.

„МЕСТА“: Павлов, Ко- джебашев, Чолев, Чолаков, Тафров, Божинов /80-Кобалищалиев/, Конедарев /46- Лефтеров/, Ряхов, Парасков, Моллов, Шериф /60- Метушев/.

„ГЕРМАНЕЯ“: Спасов, Гьонов, Томов, Гроздин, Илиев, Зайденов, Карачорски, Джогански /76-фили- лов/, Чечев /67-Атанасов/ , Васев /90-Везенков/, Сакаджийски.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене