ВАС отпуши санирането на блокове 61, 62А и 62Б в благоевградския квартал Еленово

Върховният административен съд отпуши санирането на блокове 61, 62А и 62Б в благоевградския квартал „Еленово“. Това стана след като магистратите оставиха без уважение жалбата на софийската фирма „Сетатех“, заради която санирането на блоковете по националната програма за енергийна ефективност се бави вече повече от половин година.

Софийската фирма обжалва класирането на участниците от 14 април 2016 година за избор на изпълнител по обособена позиция № 10 „Многофамилни жилищни сгради – бл. 61, 62, вх. А и вх. Б, с административен адрес ж.к. „Еленово“ на открита процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Изпълнение на Инженеринг – проектиране и изпълнение на СМР във връзка с реализацията на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради на територията на община Благоевград – ІIІ – ти етап, по обособени позиции“.

 Жалбата вижте ТУК!

 Със свое решение от 15 юни тази година Комисията за защита на конкуренцията остави без уважение жалбата на строителната фирма, но и това решение бе обжалвано от „Сетатех“.

 Решението на КЗК вижте ТУК!

 В крайна сметка на 15 ноември 2016 Върховният административен съд се произнесе по случая с окончателно решение, което не подлежи на обжалване. Магистратите оставиха в сила решението на КЗК и по този начин санирането на блокове 61, 62А, 62Б в кв. „Еленово“ може да започне. 

 Окончателното решение на ВАС вижте ТУК!

 От Община Благоевград уточниха за E79news, че вече е изпратена покана до фирмата, спечелила конкурса, да подпише договора и да стартира строително-монтажните работи.

 

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене