Муравей Радев с катастрофални прогнози за икономическата и финансова стабилност на България!

Цари див популизъм, размахват се едни милиарди, все едно, че падат от небето, заяви финансовият министър на Костов

„Ключовата дума е разпад. Светът се разпада пред очите ми. Вижте САЩ, Англия, ЕС. И в България, една политическа криза от нищото. По-важното е как се отразява тази криза на бюджета, а то ще бъде ужасно и катастрофално.“ Това заяви в ефира на bTV бившият финансов министър Муравей Радев.

„Сега е най-ужасното време за приемане на какъвто и да е бюджет, дори на този. Има три неща, които влияят. Първо парламентът, който се разпадна. Второ онзи, който трябва да вкара бюджета, е в оставка. Трето – от понеделник сме в предизборна обстановка, изпъстрена с див популизъм. Това е огромен риск пред икономическата и финансова стабилност на държавата.

Размахват се едни милиарди, все едно, че падат от небето. Така, както сме я подкарали, най-вероятно на живо ще изживеем синдрома на манго – да подбараме де каквото има.

В този парламент няма вече съпротивителни сили, няма управляващо мнозинство. Искам да се обърна към политическите сили и да им кажа да забравят популизма и да се издигнат на равнището на своята политическа и национална отговорност. Утре, когато станат управляващи, ще си сърбат попарата.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене