Ветераните на „Пирин“(Гоце Делчев) отпаднаха от първенството след драма срещу „Велбъжд“

Неврокопчани и техните противници решиха крайния изход от битката след изпъллнение на дузпи

Кюстендилци бяха с по-точен мерник, след като срещата завърши при 2:2 в редовното време. Това бе трета поредна победа като гост за ветераните от Кюстендил,които преди това победиха „Германея“(Сапарева баня) и „Марек“(Дупница). За неврокопчани това пък бе втори пореден мач, в който тимът решава съдбата си след изпълнение на дузпи. Само преди няколко седмици така се случи и с „Вихрен“(Сандански), когато обаче „зелено-белите“ излязоха крайни победители.
Мачът започна отлично за домакините, които поведоха в резултата с гол, след рикошет, още в 3-тата минута на Ангел Зайков. С попадения на Георги Емилов- Бамзето и Ивайло Странджов, Велбъжд обърна резултата до 1:2. Гостите се виждаха победители, но допуснаха гол в последните секунди на добавеното време на Марио Метушев.

След 2:2, започна изпълнението на дузпи. При наказателните удари от „Велбъжд“ бяха безпогрешни, след като се разписаха Бисер Методиев, Георги Емилов, Ивайло Странджов, Росен Петров и Георги Димитров. За гоцеделчевци обаче пропусна Марио Метушев, макар че се стигна до пребиване на дузпа от домакините, която вратарят Калоян Драганов бе отразил, защото бил излязъл напред преди изпълнението, но и при пребиването нападателят на „Пирин“ отново пропусна за крайното 6:7 в полза на гостите. Иначе за неврокопчани точни от бялата точка бяха: Димитър Крушовски, Кирил Кръстев, Иван Либов и Красен Пингов.
Следващият съперник на „Велбъжд“ е отбора на „Струмска слава“, като представител на Пернишка област. Двубоят ще е в Кюстендил на 22 ноември. Победителят ще има среща с някои от софийските грандове, в спор за място във финалната четворка на първенството.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене