Банско чака над 10 000 души за 8 декември

Цените на кувертите са от 60 до 260 лева в зависимост от категорията, нощувките и екстрите

Хотелиери от най-престижния ни зимен курорт Банско очакват над 10 000 студенти за 8 декември. Цените на кувертите са от 60 до 260 лева в зависимост от категорията, нощувките и екстрите. Подготовката за зимния сезон е в пълен ход, след като температурите паднаха под нулата във високите части и оръдията, които са на автоматичен режим, започнаха да бълват сняг.

“400 оръдия работят и заснежават вече пистите на Бъндеришка поляна и Шилигарника, целта ни е на 1 декември да отворим, а студентите, които очакваме за празника, да имат удоволствието да карат ски”, каза за “Труд” Иван Обрейков, маркетинг мениджър на ски зона “Банско” от дружество “Юлен”. Той съобщи, че от днес започна промоцията на сезонната ски карта, като до края на този месец тя може да се купи за 1200 вместо за 1500 лева.

Официално сезонът в Банско ще бъде открит на 17 декември (събота), а за събитието ще пристигнат звездни гости, сред които легендарни имена на световните алпийски ски.

Вчера Банско защити и номинацията си за Европейски град на спорта за 2017 г. През изминалите дни акредитирана комисия от Спортната асоциация на европейските столици и градове (ACES Europe), водена от председателя й Джан-Франческо Лупатели, бе в курорта, за да оцени кандидатурата.

Банско ще получи своето признание на предстоящата на 16 ноември официална церемония по връчване на наградите, която ще се състои в Европейския парламент в Брюксел.

Ежегодно зимният курорт посреща над 1 милион туристи.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене