Приключи гласуването на за „Кмет на годината 2016“, кметът Атанас Камбитов сред финалистите

Кои са носителите на голямата награда „Кмет на годината 2016“, кого определиха хората за „Кмет на гражданите 2016“ година ще стане ясно в сряда, 16 ноември 2016 година след 18.00 часа, когато започва официалната церемония на кметските Оскари. Точно в полунощ приключи всенародното гласуване на платформата kmetnagodinata.bg.

Хиляди българи и тази година дадоха своя глас за фаворитите си сред градоначалниците. В 9 от категориите във втория етап по 24 броя общини, получили най-много гласове разделени както следва: 8 малки, 8 средни и 8 големи общини.

Сред финалистите в големите общини попадна и кмета на Благоевград Атанас Камбитов. Колко гласа е получил градоначалникът ще стане ясно в сряда, по време на церемонията. За 32 процента от хората най-важни са инвестициите в образование и здравеопазване. Грижата за младежките спортни дейности и опазването на околната среда са ключови политики за 12 процента от анкетираните. 10 процента са посочили за важна градска стратегия развитието на културните събития и фестивали, както и атракции за привличане на повече туристи.

В сряда вечерта ще станат известни и имената на големите призьори в останалите 8 категории: „Инвестиции в здраве“, „Паркове и градска среда“, „Туризъм, култура, фестивали и традиции“, „Ефективно управление на проекти“, „Спорт и младежки политики“, „Иновации, наука и образование“, „Природа за бъдещите поколения“, „Градска инфраструктура“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене