Хандбалният „Пирин“(Гоце Делчев) победи „Локо“(Горна Оряховица“ с впечатляващото 40:24

Воденият от Николай Пиргов отбор направи очакваното и взе своето срещу последния в елита

Още със старта на мача, неврокопчани не оставиха съмнение за това кой е по-добрият отбор и взеха аванс веднага след началото на срещата. Чест прави на „железничарите“, в чиито редици играха доста проектонационали, че не се предадоха и показаха доста добри отигравания. Те показаха, че тепърва техният потенциал ще се разкрива като от своя страна се опитаха да оправдаят на малката си тричленна агитка, която бе първата, която дойде да гостуващ отбор.

Старши треньорът на „Пирин“ Николай %d0%bf%d0%b8%d1%80%d0%b8%d0%bd-%d0%b3%d0%be%d1%86%d0%b5-%d0%b4%d0%b5%d0%bb%d1%87%d0%b5%d0%b2-2Пиргов изгледа срещата от трибуните заради наказание от 1 среща след скандалния мач в предния кръг срещу НСА, в който нервите му, когично за мнозина, не издържаха след съдийските гаври с тима му. На скамейката той бе заменен от Любомир Арнаудов, който пусна всички играчи в групата на терена. Там липсваха петима в лицето на контузените Борислав Нановски, Иван Мечев, Александър Халачев, а така също братята Александър и Димитър Яневи.

В тяхно отсъствие колегите им дадоха всичко от себе си за да не личи липсата им. Те позволиха на съперника само на два пъти – в средата на първото полувреме и малко преди края му да доведат разликата до 4 попадения в полза на домакините. Така на почивката двата отбора се оттеглиха при 19:13, за да бъде доведена разликата до 16 попадения в полза на „Пирин“ и крайното 40:24. Най-резултатни за неврокопчани бяха Райчо Копривленски и Димитър Магдалинчев с по %d0%bf%d0%b8%d1%80%d0%b8%d0%bd-%d0%b3%d0%be%d1%86%d0%b5-%d0%b4%d0%b5%d0%bb%d1%87%d0%b5%d0%b2-16 попадения, както и Иван Стоилков с 5. По 4 Иван Халачев, Ангел Духов, Николай Георгиев и Димитър Бекташев. Адашите Костадин Костов, Костадин Гущанов и Костадин Пиргов също се наредиха сред голмайсторите с о 2 гола на своята сметка, а 1 имаше един от най-големите любимци на местната публика Марко Марков.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене