Осъдиха на пробация бившия кметски наместник на Скребатно за фалшив документ

Магистратите в Гоце Делчев осъдиха на пробация бившия кметски наместник на гърменското село Скребатно за съставяне на фалшив документ.

Огнян Балдев сключи споразумение с прокуратурата и призна вина за това, че на 23 април 2015 г. в Скребатно като длъжностно лице – кметски наместник, е заверил нотариално декларация, с която дал съгласие на Велин Агов да построи жилищна постройка и гараж на границата между неговия парцел и този на съседа му Исмет Мидюрев, който му е и роднина.

С докмента той удостоверил неверни обстоятелства, а именно, че пред него се е явила Х.М.М. и е подписала декларацията с цел тя да бъде използвана като доказателство пред общинската администрация в Гърмен.

„Като хора, съседи и роднини, ние разрешихме на Велин Агов да си построи гараж, но впоследствие се оказа, че бившият кмет е фалшифицирал нашия документ. Вписал е в него, че сме дали съгласие на Агов освен гараж да си построи и жилищна сграда, която на практика се строи пред къщата ни“, оплака се преди година потърпевшото семейство на Исмет Мидюрев, което подаде жалба в съда.

Според Районния съд в Гоце Делчев престъплението от Огнян Балдев е било извършено с пряк умисъл като форма на вина.

Пробационният период на наложеното му наказание е 7 месеца със сътветните ограничителни мерки за контрол. Обвиняемият трябва да плати и разноските по делото в размер на 113,90 лева за изготвяне на графическа експертиза.

Определението на съда за прекратяване на наказателното производство е окончателно и не подлежи на обжалване.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене