Ден на работодателя среща безработни и хотелиери в Банско

С Ден на работодателя туристическият бранш в Банско ще се опита да реши проблема с назначаването на квалифициран персонал.

След трудовата борса в Разлог миналия месец,  в четвъртък от 10,00 часа в Посетителския информационен център в града под Тодорка ще се проведе Ден на работодателя. Инициативата е на общината и на Дирекция „Бюро по труда”. Целта е в навечерието на новия зимен сезон на безработните лица да бъде предоставена информация за обявените свободни работни места на територията на общината.

„Работодателите ще събеседват с търсещите работа лица и ще направят своя подбор. Ние помагаме в ролята си на трудов посредник на пазара на труда. Между 1 и 10 декември ще е същинското назначаване на работниците”, уточни Станислава Поповска, директор на  Агенцията по заетостта в Благоевград.

Очаква се десетки бизнесмени – хотелиери, ресторантьори, търговци, да присъстват на събитието и да договорят условията за наемане на работа с безработните. През зимния сезон в района на Банско и Разлог се наемат на работа близо 5000 души.

Туристическият бранш в града под Тодорка вече заяви стотици работни места за младежи от Украйна за този зимен сезон. Става въпрос за обучен персонал, който през лятото е бил ангажиран в морските ни курорти.

Украинците имат временни работни визи и няма проблем с престоя им в нашата страна. За хотелиерите и ресторантьорите е важно, че те знаят добре и руски език, защото тук идват много руснаци през зимата.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене