398 молби за енергийно подпомагане отказа социалното ведомство в Гоце Делчев, одобрените са 1537

1935 заявления са подали социално слаби жители от общините Гоце Делчев и Гърмен в обслужващата двете общини дирекция „Социално подпомагане“ за енергийно подпомагане за предстоящия отоплителен сезон, съобщи директорът на ведомството в Гоце Делчев, Петя Костова.

Приемът на молбите започна още през месец юли и приключи в края на октомври. От  общо подадените 1935 заявления за помощи за „топло“ са одобрени 1537 молби и са били отказани 398 на вносители, които не отговарят на критериите за енергийно подпомагане и други причини.

Със заповед на министъра на труда и социалната политика тази година определения месечен размер на целевата помощ за отопление е 72.46 лв. за месец или 362.30 лева за целия отоплителен сезон от 1 ноември до края на месец март.

В навечерието на зимния сезон в дирекция  „Социално подпомагане“ – Гоце Делчев се подават и декларации за безплатни годишни винетки. От 1 декември от тази възможност отново ще могат да се възползват лица с 50 или над 50 на сто намалена работоспособност или степен на увреждане и лица или семейства, отглеждащи деца с трайни увреждания до 18-годишна възраст.

Декларациите са по образец за получаване на безплатна едногодишна винетка за един собствен автомобил, уточниха от ведомството.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене