Жената на брат Галев вае шампионки

 Костадин МАРКОВ

Шампионки по художест­вена гимнастика създава съпругата на изчезналия ма­фиот Ангел Христов, който заедно с ортака си Пламен Галев – Братя Галеви, забегна от страната, за да не лежи в затвора.

Радмила Христова е тре­ньорка по художествена гимнастика в Дупница. Тя е завършила Националната спортна академия и винаги се е занимавала със спорт. Тази дейност не е прекъсва­ла дори когато мъжът й бе на върха на славата си и не й се налагало сама да изкар­ва прехраната си. Напротив, семейството живее охолно, а за сигурността им се грижат десетки гардове.

Възпитанички на Радмила Христова неведнъж разби­ват конкуренцията на със­тезания. Малките грации от клуба по художествена гим­настика в Дупница направи­ха истински фурор на между­народно състезание в Стара Загора преди няколко месе­ца. В международния тур­нир за медали се бориха 21 клуба от България и Молдо­ва, Египет, Естония, Гърция, Малта. Възпитаничките на Радмила Христова, на въз­раст от 8 до 14 години, отвяха конкуренцията и спечелиха два злат­ни, сребърен и бронзов медал в отборната над­превара.

Жената на брат Галев води тренировки по художествена гимнас­тика и в една от елит­ните детски градини в Дупница. Обучението е на символични цени. Момиченцата тренират срещу скромната такса от 10 лева на месец. Тази сума им подсигу­рява по две занимания на седмица под ръко­водството на уважава­ната треньорка. Обуче­нието за цялата учебна година струва 80 лева и за удобство може да се плати на две вноски по 40.

Според родители, чи­ито деца са сред въз­питаниците на Радми­ла, тя е изключителен професионалист. Оп­исват я като спокоен и всеотдаен в работата си човек. Децата я обичат и слушат, а благодарение на това жънат успехи в спорта, убедени са родителите.

В Дупница Радмила е из­вестна повече с професио­налните си качества като треньор по художествена гимнастика, отколкото като жена на брат Галев. Преди време тя е водила трениров­ки в читалището и в едно от местните училища. Любо­питна подробност е, че по това време нейните собст­вени деца са се обучавали в него. Така майката попад­нала в не особено комфорт­ната ситуация да преподава на дъщеря си Елен. Докато момичето и брат му Виктор учеха в Дупница, баща им бе подсигурил солидна ох­рана на школото, която не допускаше нито един дилър на дрога да припари около сградата.

„Може Галеви да са били мутри, но очистиха района от дилъри и пусках спокойно детето си да ходи на училище“, каз­ва майка на вече завършил възпи­таник на същото училище.

Наследниците на Брат Галев дено­нощно били обкръ­жени от бодигар­дове, без които не можели и крачка да направят. Тези крути мерки за сигурност са оста­нали в миналото, разказват дупни­чани. Според тях децата на изчез­налия мафиот и сега имали охрана, но тя се изнесла от града заедно с наследници­те на Ангел Христов. Синът му Виктор завършва сред­ното си образование преди около 3 години. Той учи две години в английската гим­назия в Благоевград, но се прехвърля в дупнишката и там се дипломира. След това заминава да следва в Холан­дия. Сестра му Елен също е студентка.

„Двете деца на Геле, как­то в Дупница наричат Ангел Христов, са добри и възпи­тани. Виктор е пълно копие на баща си, приличат си като две капки вода“, твърди жи­тел на града.

След като децата на Рад­мила станали студенти, тя останала сама в Дупница и хвърляла всичките си сили в треньорската си работа. Сес­трата на забегналия мафиот – Величка, също е в града. Тя върти дребен търговски бизнес, собственик е на мал­ко заведение в Дупница. Твърди се, че жената сама се справя с бизнеса си още от времето, когато брат й Ангел Христов бил на върха и „ко­лел и бесел“ в Дупница.

Така наречените Братя Га­леви – Ангел Христов и Пла­мен Галев, бяха осъдени на по 9 години затвор за рекет и принуда. Веднага след като Върховният касационен съд потвърди наказанията им, те изчезнаха от страната и бяха обявени за издирване преди четири години. След като се покриха, периодично се по­явяват различни слухове за тяхното местонахождение. Всички те са свързани с ек­зотични дестинации – ЮАР, Дубай, Сейшелите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене