Депутатът от Сандански Атанас Стоянов пред Топ Преса: 27 години лъжедемокрация ни стигат…

Атанас Славчев Стоянов е роден на 23 октомври 1971 год. в град Сандански. По професия г-н Стоянов е юрист. Женен за чаровната Благовеста Карпузова. За мен е голямо удоволствие да запозная читателите на Топ Преса с Атанас Стоянов народен представител от ПГ на „Патриотичен фронт“. Познаваме се от доста време и си говорим на „ти“, но ще спазим уважителната форма.

1

Г-н Стоянов, как отпразнувахте рожденият си ден, получихте стотици поздравления от близки и приятели…

– За съжаление многото работа покрай предизборна кампания за президентските избори ми попречи да отпразнувам рожденият си ден, както през другите години. Събрахме се близки и приятели, почерпихме се и отново се заехме с работа. Съсредоточили сме се към това да покажем на хората да припознаят Красимир Каракачанов, като техния президент.

С какво настроение тръгвате към родният Сандански?

– Винаги настроението ми е позитивно. Винаги се стремя лошите мисли да са далеч от мен. Няма време за негативното. Човек трябва да обича родния си край, държавата, народа. Аз постоянно съм на път между София и Сандански. Срещам се с много хора, говорим за проблемите и виждам болката в очите им. 27 години лъжедемокрация ни стигат… управляващите направиха българите чужденци и имигранти в собствената си държава. За 27 години се превърнахме в най-бедната и най-болната нация в Европа. Срещам се с хора от всякаква възраст, споделят с мен, че не виждат смисъл да останат да учат и работят в България. Купуват еднопосочни билети за Европа и се прибират в България само празниците. Над 2 000 000 можещи и работещи българи са на вън, което е жалко. Това, което искам е да се обединим около основните национални приоритети за спасението на България.

Със съпругата си Благовеста често пътувате, прави ми впечатление, че предпочитате исторически места из България…

– За мое огромно съжаление все по-рядко остава време за пътуване, но факт е, че предпочитаме места свързани с историята на България. Всички ние трябва да се гордеем с нашата родина. Тя е неповторима и всеки един българин трябва да се гордее с нашите природни богатства, имаме хиляди забележителности.

2

Познаваме се от доста време и сме били заедно на много мероприятия… Хората се здрависват с вас, гледате ги в очите, разговаряте нормално с тях. Явно не сте се „заразили“ от парламента, от властта…

– Аз съм в парламента, защото народа ме е избрал. Там съм, защото искам да помогна. Аз съм патриот и ме боли, като виждам какво се случва с българите. Трябва да се възроди българската икономика и да се стимулира българското производство. Това по естествен начин ще повиши и доходите на българите. Трябва да има ефективно и достъпно здравеопазване, което в момента липсва. Слабата ни социалната система е крайно несправедлива и е необходим нов оптимален алгоритъм в разходната част на социалните помощи. Аз съм против онази уродлива социална система, която за много наши мургави съграждани е начин за живот на гърба на всеки един от нас. Раждането на деца от малцинствата се превърна в професия и това източва и без това слабата социална система. И никой не се замисля какво ще стане след 20-30 години… Ще стане страшно, за това няма време за губене. За това съм в парламента, искам промяна, работя за нея и искам да се случи. Говоря с хората, здрависвам се с тях, изслушвам ги… Аз съм един от тях…

Кое е най-хубавото нещо в работата Ви, като народен представител?

– Най-хубавото е, че можеш да помогнеш, да промениш нещо за народа на България. Лошото е, че се случва трудно.

Предстоят избори, какво е мнението Ви за кандидатите?

– Още преди 100 години патриархът на нашата литература Иван Вазов е казал:

“Стресни се, племе закъсняло!
Живейш ли, мреш ли, ти не знайш!
След теб потомство иде цяло –
какво ще да му завещайш”?

Всички ние имаме личен родолюбив ангажимент и отговорност към сегашните и бъдещите поколения. Много години протестирахме и скандирахме срещу политическата класа с думите: “Държавата гние – проблемът сте Вие”. Аз не искам да чувам вече това. За това няма да призовавам хората за кого да гласуват. Ще им кажа да погледнат трезво на нещата на фактите и да изберат един истински патриот, родолюбец и знам че ще го припознаят в лицето на кандидат-президентската ни двойка Красимир Каракачанов и Явор Нотев.

Bayraktarski

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене