„Пирин“ пуска жалба срещу скандален рефер

„Пирин“(Благоевград) ще подаде жалба срещу съдийството при гостуването на „Нефтохимик“ от 13-ия кръг на Първа лига
Мачът завърши 3:1 в полза на бургазлии, а съдията Тихомир Алексов изгони в 68-та минута Орлин Старокин с втори жълт картон, което меко казано бе „озадачаващо“. Футболистът се опита да направи задно ножица, но до него имаше футболист на „Нефтохимик“ и съдията прецени, че трябва да изгони футболиста на „орлетата“ с втори жълт картон.
„Орлетата“ имат претенции и по отношение на арбитъра за положението в 81-та минута, когато Станислав Костов отправи удар, а Николай Дюлгеров се хвърли на шпагат и топката се удари в ръката му. Съдията Алексов прецени, че няма основание да посочи бялата точка. Недоволство от страна на благоевградчани има и по отношение на Станислав Маламов, който с поведението си търсеше втори жълт картон, но арбитърът определено прояви странно късогледство по отношение на ситуацииите.
Съдията Тихомир Алексов свири пресилена дузпа за „Нефтохимик“ в 89-та минута. Тони Тасев събори Михаел Орачев, но нарушението бе извън наказателното поле на „Пирин“. Отсъденият наказателен удар бе реализиран от Костадин Хазуров в 90-та минута.
В края на мача страничният съдия маркира несъществуваща засада при атака на „Пирин“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене