Димитър Стоянов : Румен Радев е новото лице в политиката, а днес точно това желае народът на България

Димитър Стоянов е адвокат, полковник ОЗ, Областен председател на Съюза на офицерите и сержантите от резерва и запаса; бивш началник на Криминална полиция Благоевград; бивш началник на Областна служба полиция; бивш директор на Областна дирекция на МВР; активен член на Международна асоциация на полицейските началници USA

Уважаеми офицери, сержанти и войници от резерва и запаса,

Уважаеми колеги от Министерство на вътрешните работи,

Скъпи съграждани,

Обръщам се към всички вас, нека да подкрепим кандидат- президентстката двойка генерал Румен Радев и Илияна Йотова, издигнати от Инциативен комитет. Защо трябва да изберем генерал Радев за президент на Република България? Защото това е най- добрият и авторитетен кандидат. Нито един от опонентите му не може да се мери с авторитета, достойнството и професионализма на генерал Румен Радев.

Той е новото лице в политиката, а днес точно това желае народът на България. След почти 27 години преход и след провала на балона ГЕРБ в президентството е нужен нов човек, който не е бил в политиката и свързаните с нея провали и обществено недоволство и разочарование, но същевременно е доказан в своята сфера управленец.

Генерал Радев притежава ярки лидерски качества. Той е боен пилот, преминал през цялата йерархия на Военновъздушните сили на Република България — от младши пилот през началник на най-елитното поделение, чак до командващ ВВС. Издигнал се е на база качества, без протекции, без кариерни скокове и без да премълчава мнението си. Доказателството: той защити позициите си и критикува остро политиката за бъдещето на ВВС, водена от министър Николай Ненчев. Доказа, че не е кариерист, като подаде оставка, но бе помолен от премиера да остане на поста си.

Разликата между генерал Румен Радев и сегашния президент Росен Плевненлиев е, че генерал Радев той няма да е партийно назначен президент, какъвто Плевнелиев. в свое интервю генералът казва: “Аз съм българофил! Не съм русофил, германофил или американофил“. Със сигурност това го прави коренно различен от Росен Плевнелиев, който от първите дни на мандата си обслужваше геополитическите наставления на чужди сили, който приглася на евро-атлантическите ястреби, който ни скарва с приятелска славянска и православна Русия, но и ни отдалечи от все по-масовото мнение в ЕС, което иска партньорство с Москва и отмяна на санкциите. Генерал Радев ще води прагматичната политика с всички наши партньори и на Запад, и на Изток.

Генерал Радев е обикновен човек, роден в един неголям български град (Димитровград), със селски корен. Като всеки офицер и той е обиколил страната и гарнизоните, познава бита и социалните проблеми на колегите си и на бойците, което означава, че е социално чувствителен за разлика от досегашния президент — милионер и неприкрит лобист на корпоративни и приятелски кръгове.

Скъпи приятели,

Нека на 6 ноември покажем кой президент иска България! Нека изберем най- добрия, а именно генерал Румен Радев президент и Илияна Йотова вицепрезидент. Призовавам ви в неделя да гласувате с НОМЕР 13 – ЗА ДОБРОТО НА БЪЛГАРИЯ!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене