Николай Бошкилов: Нека на 6 ноември докажем, че не сме покорни послушковци

Нищо не е загубено, докато сме живи. Нищо не е загубено, докато вярваме в България и в нас самите, като хора и личности. Нищо не е загубено, докато имаме шанс да изразяваме мнението си.  Именно вотът е своеобразно свободно право на всеки да каже „НЕ” или да подкрепи партията, в която вярва. И аз на свой ред призовавам на 6 ноември всички да излезем до урните и да изберем  НОМЕР 13 в интегралната бюлетина – генерал Румен Радев и Илияна Йотова. Те са нашите кандидати. Надявам се, че съгражданите ни са убедени в силата на масовия вот. Нека с гласа си докажем, че не сме покорни послушковци и не вярваме повече в празнословието и напразните обещания на управляващите. Нека не дадем да изберат вместо нас, чрез купените гласове корпоративния вот.” – призова в навечерието на изборния ден лидерът на социалистите Николай Бошкилов.

„Президентът трябва да е личност, да е дипломат, да има силата да поведе народа с вярва в доброто. Президентството е мястото, в което всеки се гради както вътрешната политика, така и външнополитическите отношения, което на този етап в България е особено важно и неотложно. Президентството не е място за упражняване на държавнически умения. Президентството е място за силни лидери, за силни личности и за подготвени кадри, какъвто е нашият кандидат за държавен глава ген. Румен Радев. Той вече е доказал своята последователност, своите лидерски умения, любовта и отдадеността си за отстояване на българските интереси, като генерал в българската армия”, изтъкна Николай Бошкилов.

„Президентът е факторът, който може да спре демографската катастрофа в България. При многото срещи с ген. Радев усетих неговата трезва оценка за този факт. Боли го, че България обезлюдява. Това посочи и по време на визитите в Благоевград и в почти всички общини в региона. Това може да стане с програми за насърчаване на грамотната раждаемост, чрез данъчни облекчения и програми и стимули за връщане на българските деца в родината ни. Генерал Радев е за върховенството на Закона. Аз лично съм категоричен, че толкова тежка демографска катастрофа държавата ни не е преживявала. Всяка година от картата на страната изчезват градове и села. Ние сме най- бързо изчезващата нация, с най- ниска раждаемост и най- висока смъртност в Европа. На първо място сме по инфаркти и инсулти. Младите хора емигрират, защото не виждат преспектива тук. България е на последно място по доходи. Преди нас са дори страни като Сърбия и Албания. На това трябва да се сложи край! „ – коментира червеният лидер Бошкилов.

„Вярвам , че генерал Румен Радев ще използва всички законови средства и механизми, за да накара парламента и Министерския съвет да изработят програми за насърчаване на грамотната раждаемост и за връщането на българите за граница в България. Уверен съм, че той ще се бори за всеки един от нас, за да върне социалната справедливост. Генерал Радев вече прави първите стъпки за връщане на върховенството на закона. Той е инициатор на обжалване решението на правителството „Борисов” за заселване на бежанци в общините, пред такава заплаха сме и ние в Пиринско. Той и БСП сме категорично против трайното заселване на мигранти и техните семейства, защото това е опасно и може да доведе до културна и религиозна асимилация. Това не разрешава, а задълбочава демографската криза.Редно ли е бедните български общини да предоставят жилища на бежанците, да плащат издръжката им, на фона на бедстващите наши съграждани и техните семейства? „ пита председателят на БСП в Благоевградско Николай Бошкилов, който е убеден, че президентската институция има достатъчно властови механизми, за да не позволи поредната несправедливост спрямо българския народ.

„Генерал Румен Радев има визия за стопиране на геноцида на българските пенсионери. Недопустимо е тези хора, които са се борили и работили за България, днес да гладуват и мизерстват. Официалната статистика сочи, че над 900 000 пенсионери живеят с пенсии от 157 лева, при определен именно от държавата праг на бедност- 300 лева. А правителството на Борисов вещае още по- страшни времена за пенсионерите, майките и социално слабите. Това е видно и в Бюджет 2017 г. Замразени са парите за майчинство и други социални плащания за две години напред. Питам аз, ще позволим ли тази финансова брадва да се стовари върху главите ни или ще излезем да кажем „НЕ” с гласа си след броени дни?” – прикани г-н Николай Бошкилов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене