Югозападният таблоид „Топ Преса“ с признание и грамота в борбата срещу наркотичните вещества

Методи Байрактарски, зам.председател на редакционния съвет на вестник Топ Преса днес получи почетна грамота от посланика на Ирландия Н.Пр. Майкъл Форбс и г-н Радослав Тасков – председател на Общински съвет Благоевград в конкурса „Сърце и слово срещу наркотиците” в памет на ирландската журналистка Вероника Герин(Veronica Guerin). Той е единствения награден в Югозападна България. Това е втора поредна година, в която получава награда.

 

С д-р Любенова се познаваме и работим  в общи проекти, с които се опитваме да покажем на децата, каква е вредата от наркотичните вещества. През 1999 година имах TV предаване, в което заедно с нея разказвахме и показвахме вредата от това. Гордея се, че към единствения представител на югозападна медия и награден с грамота тази година и че Топ Преса е медията, която доказа, че е лидер в Югозападна България. Това, което мога да обещая като зам.председател на редакционния съвет на Топ Преса e че ще продължаваме да показваме вредата от наркотиците„, заяви за ПиринПресс Методи Байрактарски.

Конкурсът се провежда за десета поредна година. Той е създаден от Община Благоевград с подкрепата на посолството на Ирландия по идея на Общинския съвет по наркотични вещества.

d
Методи Байрактарски, зам.председател на редакционния съвет на Топ Преса, посланикът на Ирландия Н.Пр. Майкъл Форбс и д-р Теменужка Любенова, председател на Общинския съвет по наркотичните вещества в Благоевград

Тази година се навършват 20 години от убийството на ирландската журналистка  Вероника Герин(Veronica Guerin), която е убита по поръчка на наркодилър на Международния ден за борба с употребата и нелегалния трафик на наркотици – 26 юни 1996 г. С провеждането на конкурса ние си поставихме за цел да подпомогнем усилията на журналистите да защитават обществените интереси и авторитета на професията си, да съдействат за ограничаване разпространението и употребата на наркотици, корупцията, влиянието на организираната престъпност, престъпленията срещу деца чрез интернет,  както и да съдействаме за намаляване на криминалните прояви, каквито наблюдаваме в момента на локално и на национално ниво.

Номинациите в конкурса са в три раздела: печатни издания, електронни медии и документално кино.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене