„Струмска слава“ допусна равенство срещу „Балкан“ в Ботевград

Тимът, който се завърна на футболната карта през тази година показа, че играе силно срещу сочените за лидери

След като постигна втората си победа за сезона след 3:0 срещу „Пирин“(Гоце Делчев) преди две седмици, вчера направиха 1:1 срещу лидера в Югозападната Трета лига.

В 10-та минута ветеранът, президент и играещ треньор на „Балкан“ Иван Редовски можеше да открие резултата от волле, но топката мина на сантиметри от страничната греда. Малко след него Кристиян Цеков накара вратаря на съперника да избива акробатично топката след негов удар с глава. Мерникът обаче бе коригиран при третия опит пред вратата на радомирци и в 19-та минута домакините поведоха с гол на Цветелин Цаковски след пас на Здравко Атанасов. В 33-та минута Балкан имаше шанс и за второ попадение, но ударът с глава на Кристиян Цеков мина над вратата.

„Струмска слава“ успя да изравни в 62-та минута чрез Валентин Иванов, който засече отбитата от гредата топка след удар на негов съотборник. След това попадение и двата отбора създадоха доста положения за втори гол, но не успяха. Вратарят на „Балкан“ Едуард Мечикян спаси удар от фаул на Ивайло Стоянов в 70-та минута, а пет минути преди края фрапантен пропуск направи Валентин Иванов, излязъл сам срещу стража на домакините, но вратарят отново бе хладнокръвен и спаси. До края на срещата и балканци имаше своите шансове за гол, но Цаковски, Редовски и Атанасов не се възползваха. Тимът на ботевградчани пък завъри в числено намален състав, след като в 92-та минута заради втори жълт картон от игра бе изваден Иван Редовски, който изкара пълни 90 минути.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене