Животните в благоевградския зоопарк пощуряха!

Опасно ли е да се пали огън в зоопарка?

Zoo_Blagoevgrad

Тази сутрин получихме сигнал от наши читатели, че в района на зоопарка се вдига дим.
Наш екип се отзова на сигнала и установи, че не е пожар, а служителите  на   зоопарка почистват и палят събраните листа и съчки, което е неправилно и също толкова опасно.

Работното време на зоопарка е от 8:30 ч.  до 20:00 ч. На входа не ни посрещна никого, а би трябвало за посещението си да заплатим вход от 1 лв. На края на първата алея видяхме, че голяма част от телената ограда липсва, което прави безпрепятствено влизането та дори и изнасянето на екзотични животни. Продължаваме и стигаме до стълби водещи към алея номер 2. Стълбите са без изкачвалки за бебешки и инвалидни колички. По време на разходката ни рядко си взимаме въздух, защото на 4-5 места служители на зоопарка палят насъбраните отпадъци и въздухът наоколо е доста неприятен.
Дори и малките деца са наясно, че всички диви животни се плашат от дим и огън, да не говорим, че тяхната сетивност е доста по-голяма от тази на хората.

Например:
* Вълците имат 40 пъти по-силно обоняние от човека.

Zoo_Blagoevgrad_06

Zoo_Blagoevgrad_01

Zoo_Blagoevgrad_03

Zoo_Blagoevgrad_07

Zoo_Blagoevgrad_04

Zoo_Blagoevgrad_05

Zoo_Blagoevgrad_02

НАПОМНЯМЕ:
* Миналата година зоопаркът в Благоевград стана курбан за Великден. Наглеци от ромското гето в съседство изпокрадоха  екзотичните животни, за да ги изядат на шумни веселби…

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене