„Будител на годината 2016“- диригента Таня Камбурова, актрисата Василка Сумева и поета, писателя, художника Иван Тренев

Родената в Горна Оряховица Таня Камбурова от 6 години е диригент на мъжки хор „Св. Иван Рилски“ Дупница, печелили през годините призови места. Преди 6 години тя създава и ВС „Арт Поп“, които продължават по стъпките на музиката и част от порасналите момичета и момчета са ученици в музикални училища. Камбурова сподели, че е развълнувана от тази висока оценка и каза, че това е признание целия хор, а не само за нея.
Още една дама, получи приз „Будител на годината“, актрисата Василка Сумева, която тази година отбеляза юбилей. Тази година тя издаде и първата си стихосбирка „Бодлива нежност“. Сподели, че за нея е изключителна чест да получи такова признание.
Поради здравословни причини на церемонията не можа да присъства Иван Тренев, който също беше отличен за работата си. Един от съвременните български поети, автор е на над 70 книги проза, поезия и произведения за деца. Освен писател и поет, той е художник, сътворил над двеста картини с пейзажи от родната Дупница.
С музика завърши церемонията Будител на годината, красиви български песни от момичетата от фолклорната група към читалище НЧ „Пробуда“ с. Самораново.

dariknews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене