Петричанката Джесика Малинова се бори за титлата Сомелиер на годината

сомелиер

В Банско беше проведен последния – шести полуфинал от конкурса Сомелиер на годината 2014. За първи път правото да се състезава за титлата спечели дама. Джесика Малинова от Петрич се възползва от правото по регламент да се яви още веднъж на регионален конкурс и сега ще се бори с още петима претенденти, избрани на регионалните полуфинали в София, Севлиево, Пловдив, Варна и Бургас. 19-годишната красавица ще бъде единствената дама, която посяга към националната титла Сомелиер на годината 2014.
За разлика от борбата между професионалните сомелиери, в категорията за винолюбители пет пъти призът отиде при представителите на нежния пол. Единствено в Банско сред най-компетентните ценители на вино беше отличен мъж – Костадин Левенов, който отстрами силния пол при винолюбителите.
В журито на полуфинала в Банско бяха международния винен съдия Вили Гълъбова, председателят на Българската асоциация на професионалните сомелиери – Михаил Марковски и топсомелиера Слави Райчев, председателят на Българско винено общество Георги Ганчев, представители на Асоциация българско вино и други.
Големият финал на конкурса Сомелиер на годината 2014 ще се състои на 28 март. В ресторант на Кемпински хотел Зографски повече от 300 гости ще се насладят на шестстепенно гурме меню и специално подбрани елитни български вина, които ще бъдат представени и поднесени от професионалните сомелиери, претенденти за титлата.

struma.com

сомелиер 1

сомелиер 2

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене