Световен ден на поезията отбелязаха ученици от Първо ОУ в Гоце Делчев

SAM_2637

За първи път, по решение на учителския съвет, в Първо основно училище „Св.Св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев отпразнуваха в петък Световния ден на поезията. Инициативата бе подета от Ученическия съвет, а учениците от втори до осми клас ентусиазирано се включиха в организирания конкурс за рецитиране на стихотворения.

Участниците в конкурса сами подбраха свое любимо стихотворение, подготвиха се самостоятелно и се опитаха да го представят така, както те го чувстват и разбират. А няколко ученици представиха свои поетични творби. Подборът на творбите, рецитирани от младите изпълнители в конкурса, показаха, че поезията е една самотерапия на чувствата, възможност човек да се потопи в един красив свят и да открие истинските ценности в живота. Четиричленното жури от учители-специалисти оценяваха младите рецитатори по предварително приети критерии, като бе истински затруднено да определи най-добрите.

Участниците се състезаваха в две възрастови групи: първа – от 2 до 4 клас и втора от 5 до 8 клас.

От първа възрастова група най-висока оценка журито даде на четвъртокласничката Велина Сораджиева. На второ място в тази група журито класира трима участника: Александра Маркова, Мария Костадинова и Мария-Магдалена Василева.  За третото място също бяха класирани трима участника: Николаус Пападополус, Екатерина Никлева и Елена Бозукова.

От втора възрастова група на първо място се класираха двама участника: Ивана Григорова и Мартин Пеев.  За второто място бяха определени Емел Вълкова и Стела Мангалова. На трето място журито реши да класира трима участника – Александра Христова, Ели Костова и Ирина Андонова. Всички участници получиха ваучери на стойност 20 лв. за първо място, 15 лв. за второ и 10 лв. за трето място.

Директорът на училището – г-жа Катерина Янева, връчи две специални награди от по 25 лв. на учениците Велина Сораджиева и Мартин Пеев. Сораджиева заслужи специалната награда заради изпълнението на стихотворение от руската класика в оригинал – на руски език, а Пеев заради особената артистичност на изпълнената от него творба.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене