Общинските съветници гласуваха допълнителен заем за LED осветлението на Благоевград

Прие се предложение да бъде изтеглен нов заем, за да може да се рефинансира стария!

От 9 и 30 часа Общински съвет Благоевград проведе редовната си сесия в зала „22-ри септември“. Дневният ред включваше 24 точки. Три предложение за извънредни точки. 3,5и бяха предложени.3-та точка за прехвърляне на части от казармата като общинска собственост.5.-та да бъде направен анализ на центъра за личностно развитие. 6-та имотите за ползване на центъра за личностно развитие да му бъдат прехвърлени.

Първа точка от дневния ред за реда на общинските жилища, промени, среден доход 1и половина мин .работна заплата на член от семейството или 80% от средната заплата в страната, за наематели на общинските жилища, а времето от 1 до 4 години и тогава да могат да си закупят жилището. Г-н Елезов поиска промяната да е 2 години, а не 4 години за общинските жилища. В отговор получи следното договор за настанителната заповед е 3 години, за да може да се кандидатства за купуване на жилище.

Кметът Камбитов опроверга няма логика в това предложение над 580 жилища, почва строителството на 200 жилища. Ниски наеми на общината не могат да се изплатят и след 50 години, да не утежняваме на тези, които искат да си купят жилището.Хората не са с големи финансови възможности, решенията не съответстват на реалните сделки, поне нека да е 3 години. Предложението на Елезов не се прие, остана основното.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене